Szolgáltatók STAR: az autóipar megbízható fordítója (x)

STAR: az autóipar megbízható fordítója (x)

autopro.hu | 2015.05.13 16:04

STAR: az autóipar megbízható fordítója (x)

A nemzetközi STAR Csoporthoz tartozó STAR Hungary Fordítóiroda 16 évvel ezelőtt családi vállalkozásként indult. Azóta az egyik legjelentősebb fordítóirodává fejlődött Magyarországon. Cégünk elsősorban műszaki fordításokra specializálódott, hosszú évek óta dolgozunk többek között járműipari, gépgyártó, nyomdaipari, szállítástechnikai, építőipari, számítástechnikai cégeknek, illetve elektromos kéziszerszámokat, háztartási gépeket gyártó világcégeknek.

Hirdetés

Irodánk már a kezdetektől sikeresen együttműködött a svájci székhelyű STAR csoporttal, 2014 őszén pedig hivatalosan is a STAR csoport részévé váltunk. A cégben társtulajdonos lett a nagy múltú, svájci székhelyű STAR AG, valamint Jankovics László, aki a budapesti fordítóiroda ügyvezetője is egyben.

Jankovics László

Munkáink jelentős részét az anyacégtől érkező megrendelések teszik ki. A csoport 31 tagországában minden STAR-irodából a budapesti irodát keresik meg, ha magyar fordításra van szükség.

Az első években a Renault autókhoz készített fordítások (használati útmutatók, kézikönyvek, diagnosztikai, oktatási anyagok) voltak meghatározóak, majd sorra érkezett a többi járműipari megrendelés.

A személyautókat gyártó nagyvállalatok mellé felsorakoztak a haszongépjármű üzletágak, és jelentőssé vált az automatizálási és gépgyártási ágazatokban tevékenykedő cégek megrendelésének aránya is. Időközben a nyelvi kínálat is bővült: bizonyos szakterületeken növekvő igény mutatkozott román nyelvre történő fordításra is. Megfelelő partneri hálózat fokozatos kiépítésével a cég vállalta, hogy ezt a nyelvi irányt is lefedi.

Cégünk kizárólag diplomás, az adott szakterületen jártas, nyelvileg magasan képzett fordítókkal dolgozik, akik szigorú kiválasztási folyamaton mennek át, mielőtt a cég szerződött fordítóivá válnak. Az általuk elkészített próbafordítást nyelvi és szaklektor is ellenőrzi, és csak az első néhány sikeres projektet követően válnak rendszeres fordítóinkká. Erre a céget a 2007-ben bevezetett MSZ EN ISO 9001:2009 nemzetközi szabvány szerinti minőségirányítási rendszer is kötelezi.

A STAR Csoport irodái négy kontinensen

A STAR csoport a professzionális fordítási tevékenység mellett a fordítói munka számítógépes környezetének alakításán és továbbfejlesztésén is dolgozik, mely munkában a budapesti iroda is aktívan részt vesz.

A STAR Hungary Kft. a Transit szoftver kizárólagos magyarországi forgalmazója. Ma a világon több száz cég és több ezer fordító használja a Transit számítógépes fordítói környezetet, mely elsősorban a műszaki szakszövegek fordítását segíti, és nem csak a minőség javításához járul hozzá nagymértékben, hanem jelentős (30-70 százalékos) idő- és költségmegtakarítást is eredményez, ami a cég megbízói számára is fontos szempont.

A szakfordítók munkáját segíti még a TermStar szótárrendszer és a WebTerm is, amelyek lehetővé teszik, hogy a fordítók többnyelvű szótárakat hozzanak létre, azokat igény szerint bővítsék, magyarázatokkal, ábrákkal lássák el, illetve intra- vagy interneten keresztül hozzáférjenek a cég egységesített szótáraihoz. Ezen alkalmazások és az általuk biztosított egységes szóhasználat garanciát jelentenek a kimagasló minőségű fordításra.

A cég minden esetben hosszú távú, korrekt együttműködésre törekszik külföldi és belföldi megrendelőivel egyaránt. A legmagasabb fordítási minőség mellett cégünk kiemelten fontosnak tartja, hogy versenyképes árakat kínáljon megbízói számára. Ezt a Transit szoftver kiemelkedő hatékonyságával, az általa biztosított idő- és költségmegtakarítással tudjuk elérni.

Cégünk sikerében továbbá fontos szerepet játszik, hogy a projekteket a megbízóval folyamatosan egyeztetve, kívánságait maximálisan figyelembe véve bonyolítjuk le. Ehhez egyebek mellett hozzátartozik a megbízóval egyeztetett terminológia következetes használata, továbbá a formai követelmények és a határidők pontos betartása.

A STAR Hungary Kft. segítséget ajánl Önnek nagy terjedelmű fordítási projektek professzionális, gyors, egyenletes minőségű és költséghatékony megvalósításában, legyen az bármely nyelvkombinációban és bármely műszaki területen is.

Kiemelt Partnereink