Szolgáltatók Radosza Rico L.: gyorsan tudunk reagálni partnereink igényeire

Radosza Rico L.: gyorsan tudunk reagálni partnereink igényeire

autopro.hu | 2014.11.17 09:10

Radosza Rico L.: gyorsan tudunk reagálni partnereink igényeire

Az Automotive Hungary szakkiállításon a Mader Logisztika Kft. kirendeltségvezetője válaszolt kérdéseinkre.

Hirdetés

– Mivel foglalkozik a cégük?
– Raktáron belüli szolgáltatásokat nyújtunk. A magyarországi telephely 2007-ben jött létre, jelenleg 250-en dolgoznak nálunk. Logisztikai komplexumunk az M3-as autópálya közvetlen közelében, Hatvan város külterületén helyezkedik el, csaknem öthektáros területen. Készáruk és alapanyagok raktározása, kimissiózása, csomagolása, göngyölegtisztítás a fő tevékenységünk. Olyan cégek a partnereink, amelyek a raktározást ki akarják helyezni egy erre szakosodott, professzionális szolgáltatónak. Ezeket a feladatokat önköltségen át tudjuk venni, így a partnerünk gondoktól szabadul meg, hiszen ezzel a tevékenységgel nem termel profitot. Az így megnyert idő révén többet tudnak partnereink a saját tevékenységükkel foglalkozni, ezáltal nagyobb profitot tudnak termelni.

Radosza Rico L.

– Forgalmuk mekkora részét teszi ki az autóipar?
– Nagy rész az autóipar, hiszen a Mader a hatvani Bosch hosszú távú partnere. Más iparágak is szóba jöhetnek: elektronika, gyógyszeripar. Az autóipar kicsivel több mint a fele a forgalmunknak. Üzletfeleink egymásnak adják tovább a hírünket, a logisztikai vezetők közt hamar elterjed, ha valaki jól végzi a dolgát.

– Miben nyújtanak többet, mint más logisztikai szolgáltató?
– Annak ellenére, hogy csoportszinten már egyáltalán nem vagyunk kkv, megmaradtunk a "kis Mader", mondhatni, családi vállalkozás vagyunk. Jobban tudunk reagálni partnereink folyamatigényeire, a nagyokhoz képest gyorsabbak a döntéshozói útvonalak. Az országon belül bárhol ki tudunk alakítani együttműködést, akár bérelt helyen is. Nagy előnyünk, hogy a kis méretünkhöz képest komoly tulajdonosi hátterünk van. Tavalyi éves forgalmunk 2,6 milliárd forint volt.

A Mader standja

– Hogyan sikerült a kiállításon való részvétel?
– Tavaly is jelen voltunk a szakkiállításon, hiszen rengeteg olyan cég állított ki az Automotive Hungary-n, amelyek számunkra érdekesek lehet. Sok potenciális partnerrel tudtunk kapcsolatot teremteni a standunkon, de mi is körbejártunk bemutatkozni. Három ajánlatkérést is kaptunk.

Kiemelt Partnereink