Gyártósor Növeszti magyarországi csápjait a dán robotgyártó

Növeszti magyarországi csápjait a dán robotgyártó

autopro.hu/P.M. | 2017.01.11 08:30

Növeszti magyarországi csápjait a dán robotgyártó

Az automatizálásban és az együttműködő robotokban rejlő piaci potenciált a Robot-X Hungary Kft. egy ideje már felismerte, így most új magyar partnerként csatlakozott a Universal Robots forgalmazói közé, ezzel is megerősítve saját és a dán cég hazai piaci pozícióját.

Hirdetés

Az ipari robottechnológiával foglalkozó Robot-X Hungary kft. már 2006-os megalakulásakor célként tűzte ki, hogy a leginnovatívabb, legkorszerűbb megoldásokat nyújtsa ügyfeleinek. A siker és a fejlődés gyorsan jött, egy évvel a megalakulást követően máig töretlen növekedésnek indult a vállalat. Mindehhez természetesen a megfelelő piaci folyamatok, az automatizálás iránti növekvő igény is hozzájárult.

– Megalakulásunk óta a piaci igényeket figyelembe véve szélesítjük tevékenységi körünket. 2011-től komplett automatizált gyártó- és szerelősorok tervezésével, kivitelezésével is foglalkozunk, szolgáltatásaink a gyártásautomatizálás legfontosabb spektrumaira terjednek ki. Vállalati filozófiánk, hogy az innováció bennünk él, csak törekedni kell rá, hogy kihozzuk magunkból. Ehhez tökéletesen illeszkedik együttműködésünk a Universal Robots-szal, amely a kollaboratív robotok gyártásában jelentős piacrészesedéssel rendelkezik – mondta el Lőrincz Gergely a Robot-X Hungary Kft. ügyvezetője.

A dán robotgyártó 2008-ban értékesítette első olyan ipari robotját, amely képes biztonságosan dolgozni közvetlenül az emberi alkalmazottak mellett. Világszerte 55 országban van jelen, hazánkban is egyre erősödő piaci szereplőként tarják számon.

– Előrejelzések szerint az együttműködő robotok piaca háromszorosára fog növekedni a következő 6 évben. Ebből a dinamikus fejlődésből Közép-Kelet-Európa, így Magyarország is kiveszi a részét. Örömmel köszöntjük partnereink körében a Robot-X Hungary Kft.-t, és bízunk abban, hogy az együttműködés a kölcsönös fejlődést szolgálja majd – köszöntötte partnerét a Universal Robots közép-kelet-európai vezérigazgatója, Slavoj Musilek.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink