Szolgáltatók Nem áll le az innovatív pörgés Debrecenben

Nem áll le az innovatív pörgés Debrecenben

autopro.hu/Hírszerkesztő | 2015.07.03 09:49

Nem áll le az innovatív pörgés Debrecenben

Tudásparkot alapítanak, trimodális logisztikai centummá fejlődnek, legújabban pedig országos innovációs központtá válna a keleti határszél pólusvárosa.

Hirdetés

Hatékony és tartós környezetvédelmi megoldások kidolgozása érdekében a debreceni önkormányzat együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá szerdán az ITK Holding Zrt.-vel, a Debreceni Egyetemmel, a T-Systems Magyarország Zrt.-vel és az E-ON Hungária Energetikai Zrt.-vel - adta hírül a haon.hu.

Az együttműködés a hazai innovációra alapozva a járműelektronika, valamint az intelligens informatikai és információtechnológiai fejlesztések terén valósul meg, figyelembe véve, hogy ezáltal fenntartható, a környezetvédelmi szempontoknak megfelelő megoldások szülessenek. Papp László polgármester szerint az a céljuk, hogy Debrecen az ország innovációs központjává váljon.

(Fotó: Molnár Péter, haon.hu)

Szilvássy Zoltán rektor szerint tudásközpontúság tekintetében (a fővárost nem számítva) Debrecen már ma is az első helyen van.

Amint szakportálunk is beszámolt róla, az ITK már évekkel ezelőtt kifejlesztette az elektronikus hajtásláncú autóbusz prototípusát, ami jó alapot teremt a partnerekkel a közös gondolkodásra.

Kiemelt Partnereink