Szolgáltatók Negyedszázad a mérés és vizsgálat területén: jubilál az Atestor

Negyedszázad a mérés és vizsgálat területén: jubilál az Atestor

Pardavi Mariann | 2014.10.14 06:11

Negyedszázad a mérés és vizsgálat területén: jubilál az Atestor

A vizsgáló- és mérőműszerek kereskedelmével, szervizével és szaktanácsadással foglalkozó vállalkozás a november 5-én kezdődő, háromnapos Automotive Hungary Járműipari Szakkiállításon ünnepli huszonöt éves fennállását.

Hirdetés

– 1989-ben, a rendszerváltáskor alakult meg a cég. Kritikus időszak volt ez az üzleti életben is – emlékezett vissza Szappanos György. – Manapság a partnereink jellemzően kutatás-fejlesztési tevékenységünkhöz veszik igénybe a szolgáltatásainkat, ami a kezdetek kezdetén egyáltalán nem volt jellemző. Akkoriban K+F-fel szinte senki nem foglalkozott, a gyártók a túlélésért küzdöttek. Huszonöt év alatt teljesen megváltozott az iparban, így az autószektorban is minden. Mi pedig változunk vele, arra megyünk, amerre a felhasználók igénye visz minket!

A változásról és annak követéséről Szappanos György elmondta, hogy míg a kilencvenes években fém-, a kétezres években a műanyagipar állt a magyar vállalkozások fókuszában, addig mára mindkettő egyenlő arányban van jelen, akár kompozit formában, komplex egységként. Ez azt is jelenti, hogy az Atestornak komplexebb szolgáltatást kell nyújtani. Egy autó minden eleme azonos környezeti hatások alatt áll – tűzi a nap, hol a hideg, hol meleg a környezet és rázkódik az egész autó. Ezért minden részegységet úgy kell legyártani, hogy bármikor, bármilyen időjárási körülmények között helytálljon. A magyar autóipar a Suzukin nőtt fel, míg mára a prémium márkák megjelenésével egyre magasabb minőségi kihívásoknak kell megfelelni. Ehhez kínálja és kínálta az Atestor a műszereit és a szakmai tudását.

Milyen vizsgálatokat végez a testORG Projekt?

Tartóssági, környezeti hatás vizsgálatok, mint éghetőség-, ózon-, kesternich-, sópermet-teszt, UV- és xenoteszt, klímateszt, színmérés, fémek metallográfiai vizsgálata, keménységi és szakítószilárdsági vizsgálata, textilvizsgálatok. bevonatok vizsgálata (rétegvastagság, keménység, tapadás).

– Ha az embereknek az autóiparról a minőség jut eszébe, akkor úgy gondolom, jó úton járunk, s örülök, hogy ehhez az Atestor is hozzátett.

Az Atestor az ipar, a kutatás és az oktatás területén van jelen.

– Az összes műszaki szakkal rendelkező felsőoktatási intézménnyel kapcsolatban vagyunk. Mérőeszközeink, műszereink, vizsgálóberendezéseink az egyetemek, főiskolák laborjaiban vannak. Az együttműködés révén rengeteget tanulunk mi is. A folyamatos tanulási igény jobb terméket és szolgáltatást eredményez véleményem szerint. Az autóipari tartóssági szabványok a legtöbb esetben tesztet jelentenek, a tesztek pedig készüléket – és itt kap szerepet az Atestor Kft. Alaptevékenységünk szerint készüléket értékesítünk, szakmai tanácsadással. Képzéseket tartunk a partnereink számára.

Új szolgáltatásunk a testORG Projekt vizsgálatot végez, illetve szervez különböző bel- és külföldi labor kapacitásának bevonásával.

Az Atestort az Automotive Hungary kiállításon a G pavilon 503 E standon találja meg, a MAJOSZ-szal szemben.

Kiemelt Partnereink