Szolgáltatók Mire jó az MTM?

Mire jó az MTM?

autopro.hu | 2014.08.12 11:10

Mire jó az MTM?

Az MTM eszközöket alkalmazva megvalósítható az erőforrások jobb kihasználása, a felesleges költségek elkerülése, valamint a hatékonyság és termelékenység növelése.

Hirdetés

A standardizált építőelemekkel meghatározható a munkafolyamatok optimális kialakítása és időszükséglete. A tevékenységről teljes képet alkotva az MTM lehetővé teszi a teljes értékteremtési folyamat mentén a kialakítási tartalékok (szűk keresztmetszet) felismerését és realizálását.

Az MTM-rendszerek nemzetközileg egységesen kódolt folyamatelemekből állnak. Ez világszerte garantálja a reprodukálható folyamatleírást és követelményrendszert. Több mint 25 ország vállalatai majd minden ágazatban alkalmazzák az MTM-et üzleti folyamataik elemzésére, kialakítására és optimalizálására.

Az MTM olyan eljárás, mely

  • a mozgásfolyamatot standard folyamat-elemekre bontja,
  • a mozgás kivitelezésénél fennálló befolyásoló tényezőket rögzíti és
  • a folyamatelemekhez szabványos időértékeket rendel.

A gyártási- és munkafolyamatok, munkahelyek kialakítása, optimalizálása kulcsfontosságú a vállalati versenyképesség szempontjából, akárcsak az ezt megalapozó időadatok.

Az MTM képzések célja olyan képességekkel, készségekkel felvértezni gyakorló műszaki szakembereket/vezetőket, melyek biztosítják, növelik saját és munkaadójuk hazai és nemzetközi versenyképességét.

A képzésekről bővebben az MTM Hungária Egyesület honlapján tájékozódhat.

Kiemelt Partnereink