Szolgáltatók Milliárdos logisztikai fejlesztés Kecskeméten

Milliárdos logisztikai fejlesztés Kecskeméten

MTI | 2015.07.28 08:33

Milliárdos logisztikai fejlesztés Kecskeméten

MetLog Logisztikai Központ néven új ipari szolgáltató létesítmény épül a Mercedes gyárának szomszédságában.

Hirdetés

A kecskeméti autógyártól mintegy 600 méterre elhelyezkedő 1,125 milliárd forint összértékű fejlesztés ez év végére készül el a Metropolisz Ipari Területen.

A MetLog2 elnevezésű csarnok 5 ezer négyzetméter alapterületű lesz - az épület 900 négyzetméteres galériáján irodahelyiségeket is kialakítanak. A logisztikai központhoz egy nagy befogadóképességű külső parkoló is tartozik majd – közölte Petrik Zoltán, az In-Management Kft. értékesítési igazgatója.

Látványterv a leendő létesítményről

Reményei szerinte az autógyár közelsége elsősorban az autóipari beszállítók érdeklődését kelti majd fel. Közölte: a jelenleg két munkatársat foglalkoztató beruházó Risk Capital Kft. közvetlenül 4-5, míg közvetett módon, a betelepülők és a központ szolgáltatásait igénybe vevők révén várhatóan további 15-20 új munkahelyet teremt majd a fejlesztéssel.

Petrik Zoltán úgy véli: az előzetes számítások alapján 6-7 év alatt megtérülő projekt sikességét a kivételes gazdasági és földrajzi környezet garantálja. Rámutatott: az M5-ös autópályának köszönhetően Bács-Kiskun megye bekerült Európa kereskedelmi vérkeringésébe, emellett Horvátország, Szerbia, illetve Románia közelsége is sok új vállalkozást csalogat a térségbe.

A Risk Capital Kft. ingatlanfejlesztéssel és –hasznosítással foglalkozó vállalkozás, a kecskeméti fejlesztés lesz az első logisztikai célú beruházása. Többségi tulajdonosa egy magyar magánszemély. A nyilvános cégadatok szerint a Risk Capital Kft. nettó árbevétele 2014-ben megközelítette a 97 millió, adózott eredménye pedig a 8 millió forintot. A cég idénre tervezett nettó árbevétele 145 millió forint.

Kiemelt Partnereink