Szolgáltatók Mennyit tudnak a Blickle görgői és kerekei?

Mennyit tudnak a Blickle görgői és kerekei?

Uzoni Ábel | 2017.05.18 12:30

Mennyit tudnak a Blickle görgői és kerekei?

A kerék- és görgőpiacon megkerülhetetlen tényező a német Blickle gyártócég, amelynek hazai képviselője a Roll-N Ipari Kerekek Kft. Több mint harmincezer féle termékük teljesít szolgálatot az ipari anyagmozgatás terén. Belőlük sem hiányzik az innováció, a cég mostani újítása például egy antisztatikus műanyag kerék, amely a gumikerékkel ellentétben nem hagy nyomot semmilyen felületen. A kerék védi így az embert, a kocsin szállított érzékeny elektronikai alkatrészt és a padlót is, ideális megoldást adva a magas szintű higiéniát megkövetelő munkahelyeken. A világpiaci szinten vezető ipari kerék- és görgőgyártó vállalat magyarországi márkaképviseletének ügyvezetőjével, Hámori Zoltánnal beszélgettünk.

Hirdetés

– Kérem, mondjon példát termékekre, anyagmozgató eszközökre, amelyekhez kereket, görgőt szállítanak!
– A felsorolás nem egyszerű feladat, mert ott, ahol termelés, gyártás folyik, minden folyamatnál megjelennek a kerekek. De természetesen a teljesség igénye nélkül az autóipari gyártás, egészségügy, élelmiszeripar, a labor - és gyógyszeripar és az elektronikai szektoron túl a mindennapokban is jelen vannak termékeink. Ahogy hazánkban fokozatosan felfutott az autóipari termelés, nőtt a kapacitás, úgy nőtt a beszállítói kör, és ezek mindegyike más-más autóipari igényeknek megfelelő, gyártási folyamatokhoz szükséges egyedi gyártmányokat készíti el. Tehát nem univerzális termékekről beszélünk, hanem a speciális gyártási egységekhez szabott kalodákról, anyagmozgató eszközökről. Mi tehát nem gyártjuk ezeket az anyagmozgató megoldásokat, hanem kiszolgáljuk az autóipari beszállítói kört, egyedi igényekhez egyedi típusú kerekeket, görgőket adunk. Több, mint 30 ezer standard termékünk van.

– Az autóiparban elsődlegesen fontos a szabványosság, és ez akár az anyagmozgató egységre is érvényes. Vannak olyan termékek, kalodák, kocsik, amelyek beszállító és OEM között vándorolnak, tehát több felületen is helyt kell állniuk?
– Természetesen. Az ipari termelők vagy szolgáltatók - közöttük az autóipari gyártók és beszállítók a saját folyamataikhoz leginkább megfelelő szállító eszközöket használnak. A beszállítói szektor a legtöbb esetben a legyártott alkatrészt már egy komplett szállító szerkezettel szállítja tovább az autógyártókhoz. Itt természetesen előfordul, hogy sem a felület, sem az anyagmozgatás metódusa nem egyezik. Ezért fontos, hogy ezeket az egyedi igényeket megfelelően ellenőrizve a legoptimálisabb, ugyanakkor a legköltséghatékonyabb megoldásainkkal biztosítsuk, hiszen a szállítóeszközök idő előtti meghibásodása lassítja a termelést.

– A vaskos katalógusból honnan tudja a vevő, hogy a sok termékből melyik a legtartósabb megoldás számára?
– Ehhez ismernünk kell a specifikációt, de mögöttünk áll 15 évnyi tapasztalat, és természetesen a Blickle hatalmas mérnökgárdája, amely a fejlesztésen, tervezésen és a gyártástechnológiai megoldásokon dolgozik. Figyelünk a teherbírásra, a talajfelületre, a szállítás során fellépő rezgésekre, akadályokra. Sokszor nagyon hasonló a felület, de szinte mindig van valami egyedi tényező, ami mégis egyedi megoldást igényel.

A termék értékesítése mellé hatékony szakmai támogatást is biztosítanak a felhasználók részére

– Milyen gyorsan tudnak reagálni egy standard megrendelésre, tehát mennyi idő telik el a specifikáció átvétele és a leszállítás között (egy átlagos, tehát nem extra mennyiségű volument számolva)?
– Szállítási sebességünk kiemelkedő a magyar piacon. A magyarországi készletünk értéke és összetétele szinte azonnali kiszolgálást tesz lehetővé, az általunk szervezett napi szintű normál kiscsomag, és a raklap volumenű szállításhoz is. Az általánosan bevezetett, hetente érkező szállítmányaink mellett bevezettük megrendelőinknek a közvetlen gyári szállítást is, amely biztosítja, hogy a gyári készleten lévő termékeket futárcéggel juttatjuk el partnereink részére, így garantálva a még rövidebb szállítási időt. Egy standard raktári terméket kb. 1 munkanapon belül tudunk leszállítani a megrendelőink részére, az ország bármely pontjára.

– Nyilván nem az az ideális, ha csak az adott cég anyagbeszerzőjével tárgyalnak. Kinek a részvétele szükséges Önöknek a tárgyalás során?
– A termék értékesítése mellé hatékony szakmai támogatást is biztosítunk a felhasználók részére. Ebből adódóan - az esetek zömében – kiválasztáskor elsősorban a műszaki szakemberekkel egyeztetünk, de ahogy a felhasználási területek is szerteágazóak, így a kapcsolattartó partnerek köre is sokrétű.

– A görgő, az ipari kerék jellemzően nem az a termék, ami javítható, hanem nyilván a csere a megoldás. Mit tapasztalnak, mennyire fontos az élettartam a vevőiknek?
– Bár a kerekek és görgők kopó alkatrészek, ez nem jelenti azt, hogy nem javíthatóak. Sok esetben természetesen elegendő az elhasználódott alkatrészeket cserélni egy egységben, így biztosítva a költséghatékonyságot. Igen, az élettartam egyre fontosabb partnereinknek, hiszen a felgyorsult termelés naprakész anyagmozgatást igényel. A kiváló minőségű Blickle kerekek és görgők, a legmagasabb műszaki tartalmat és hosszú élettartamot biztosítanak a felhasználok részére, így garantálva a költséghatékonyságot.

– A Blickle mostani újítása például egy antisztatikus műanyag kerék, amely a gumikerékkel ellentétben nem hagy nyomot semmilyen felületen. Önöktől ezt is lehet rendelni?
– Kiegészíteném a fentieket azzal, hogy a gumikerekek esetében is rendelkezünk nyommentes és elektromosan vezetőképes kombinációval! A termékkínálatunkban szinte már minden felületnél elérhető az elektromosan vezetőképes, vagy az antisztatikus tulajdonságú megoldás specifikusan az iparág, a felhasználó igényeinek, és - vagy az előírásoknak megfelelően.

Kiemelt Partnereink