Szolgáltatók Megnyílt az első német cseppfolyós gázkút

Megnyílt az első német cseppfolyós gázkút

autopro.hu/Hírszerkesztő | 2016.07.01 09:08

Megnyílt az első német cseppfolyós gázkút

Jelentős lépést tett az alternatív hajtású teherautók terjedése felé Németország, komoly löketet kaphat az Iveco.

Hirdetés

Ahogy az autó-, úgy a kamiongyártók között sincs egységes vélemény arról, mi lehet az áruszállítás jövőbeli üzemanyaga. Míg a Scania például trolikamionokkal kísérletezik, az Iveco a cseppfolyósított gázban (LNG) látja a megoldást, ám bármelyik technológiáról legyen is szó, a terjedés egyik legnagyobb oka a megfelelő infrastruktúra hiánya.

Németországban most megtörténhetett az áttörés, ugyanis a kamionhirek.hu beszámolója szerint megnyílt az első nyilvános LNG-töltőállomás. A kút az Iveco és az Uniper energiakereskedő összefogása során a teherautógyártó fejlesztési központjának otthont adó városban létesült.

A gázos meghajtás jóval kevesebb károsanyagot bocsát ki, ezen túl sokkal halkabb működést tesz lehetővé. Az LNG energiaértéke hatszázszorosa a hagyományos földgázénak, igaz, a földgáz megfelelő hűtése és szállítása komoly kihívást jelent. Amennyiben kellően nagy kereslet mutatkozik majd az cseppfolyós gázért mint üzemanyagért, elképzelhető, hogy hamarosan újabb töltőállomások is a fogyasztók rendelkezésére állnak majd.

Kiemelt Partnereink