Szolgáltatók Meglepő: ez az ország uralja Európa kamionos piacát

Meglepő: ez az ország uralja Európa kamionos piacát

autopro.hu/G.I. | 2016.04.08 15:09

Meglepő: ez az ország uralja Európa kamionos piacát

Nem a németek állnak az élen, a hollandok a dobogóra sem fértek fel.

Hirdetés

Néhány évvel ezelőtt sokan nevetve kételkedtek volna azon a tényen, hogy Európa legnagyobb kamionos nemzete a lengyel. Nyilván a nagy számok törvénye is közrejátszott, hiszen senki nem várná egy kis országtól – például Liechtenstein vagy Andorra – ugyanezt az eredményt, közölte a kamionhirek.hu.

A 2014-es adatok szerint a lengyelek vezetnek

A francia Comité National Routier felmérése szerint a lengyelek összesen 154,3 milliárd kilométert tettek meg Európában kamionnal 2014-ben, ami 4,8 százalékos növekedést jelentett a korábbi tanulmányhoz képest, ezzela kontinens nemzetközi fuvarjainak 25 százalékát tette ki. Az ezüstérmes Spanyolország lett, az Ibériai-félsziget kamionosainak teljesítménye 3,1 százalékkal nőtt, míg a harmadik helyre szorult németek 3,9 százalékkal kevesebbet mentek.

Az összesített eredmény alapvetően a közúti fuvarozás bővülését mutatja Európában: a további rangsorrend ennek megfelelően Románia, Litvánia és Magyarország. A helyzet 2015-ben valamelyest módosulhatott, mivel a nyugat-európai államok a kötelező minimálbér bevezetésével valószínűleg javítottak helyzetükön.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink