Szolgáltatók Megágyaztak a cégeknek a pécsi Déli Ipari Parkban

Megágyaztak a cégeknek a pécsi Déli Ipari Parkban

MTI | 2014.10.17 16:01

Megágyaztak a cégeknek a pécsi Déli Ipari Parkban

Összesen mintegy 1,5 milliárd forintos ráfordítással hajtottak végre útépítést, közművesítést a Déli Ipari Park fejlesztésének első üteme során Pécsen.

Hirdetés

Az ünnepélyes avatást október 17-én tartották. A 74 százalékban osztrák, 26 százalékban a pécsi önkormányzat érdekeltségébe tartozó beruházó, az Ipark Pécs Kft. felügyelőbizottságának elnöke, Török Béla a rendezvényen elmondta: a beruházás során a baranyai megyeszékhely déli határában a Déli Ipari Park 260 hektáros területének mintegy harmadán utakat, bicikliutakat, buszöblöket építettek, s közművesített telkeket alakítottak ki. Így mostantól 85 hektáron várják a Pécsen letelepülni szándékozó gyárakat, termelőüzemeket.

A Déli Ipari Park Pécsen az átadás napján (MTI Fotó: Sóki Tamás)

Páva Zsolt, Pécs polgármestere úgy fogalmazott: az új park átadása a legnagyobb esemény a város elmúlt öt évében. Szavai szerint a város új fejezetet nyit a következő öt évben, a városvezetés célja a kormánnyal összhangban az, hogy újraiparosítsa a megyeszékhelyet.

A városvezető reményét fejezte ki, hogy a reptér, a sztráda közelségét élvező ipari park, a pécsi emberek szakértelme és az egyetemen meglévő tudásbázis kellő vonzerő a vállalatok számára, és mielőbb elindul az ipari park fennmaradó területeinek fejlesztése.

Frauenhoffer Hans Peter, az Ipark Pécs Kft. felügyelőbizottságának tagja, Páva Zsolt polgármester, Erika Teoman-Brenner, az osztrák nagykövetség kereskedelmi tanácsosa és Rákossy Balázs, az NGM államtitkára avatta fel a parkot (MTI Fotó: Sóki Tamás)

Az avatáson jelen volt Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára is. A politikus kiemelte: a kormány stratégiai partnerként tekint a baranyai megyeszékhelyre, és a jövőben azon fog dolgozni, hogy az M60-as autópálya és a pécsi városhatár közé ékelődő ipari park mielőbb munkahelyteremtő beruházásokkal népesüljön be.

Emlékeztetett arra, hogy 2014 és 2020 között 12 ezer milliárd forint uniós pályázati forrás áll Magyarország rendelkezésére, a gazdaságösztönző támogatások arányát 60 százalékra emelik az előző időszaki 16 százalékról.


Hirdetés

Kiemelt Partnereink