Szolgáltatók Már száz helyen tölthetnek elektromos autót Dániában

Már száz helyen tölthetnek elektromos autót Dániában

autopro.hu | 2015.01.06 06:40

Már száz helyen tölthetnek elektromos autót Dániában

Bejelentette a Clever és az ABB, hogy újabb gyorstöltőállomással fogják bővíteni a töltőhálózatot Dániában és a szomszédos országokban.

A hálózat bővítésére azt követően kerül sor, hogy a két cég között 2012-ben együttműködés indult országos gyorstöltőhálózat létrehozására Dániában. 2013-ban a cég ötven darab ABB gyártmányú DC (egyenáramú) gyorstöltővel egészítette ki a hálózatát, így már száz helyszínen üzemeltet a dán piacon forgalomban lévő összes korszerű elektromos jármű töltésére képes, AC és DC gyorstöltőállomást.

– Az elektromos autók tulajdonosai és a hálózatüzemeltetők számára döntő fontosságú, hogy a hagyományos közlekedési rendszerrel egyenértékű, megbízható és kényelmesen elérhető töltőrendszer áll a rendelkezésükre – mondta Lars Bording, a Clever vezérigazgatója.

A két cég szorosan együttműködik Dániában egy olyan optimális gyorstöltő rendszer kiépítésén, amelyet kényelmes fizetési rendszerek, valamint az iparág legmagasabb rendelkezésre állási- és legjobb megbízhatósági mutatója jellemez. Az ABB egyedülálló kapcsolódást kínáló Terra 53 töltőinek kiépítésével lehetővé válik a töltőállomások távfelügyelete is. Ugyancsak említést érdemel az , amely gyorsan reagál majd bármilyen szerviz- vagy karbantartási igény esetén.

Kiemelt Partnereink