Szolgáltatók Közel 300 millióból épült arab mérnöki és innovációs központ Gödöllőn

Közel 300 millióból épült arab mérnöki és innovációs központ Gödöllőn

MTI | 2015.04.14 08:45

Közel 300 millióból épült arab mérnöki és innovációs központ Gödöllőn

Átadták a Sherbiny cégcsoport új létesítményét, amelyet a szaúd-arábiai ipari és kereskedelmi szolgáltató cég csaknem 1 millió dolláros beruházással hozott létre, mintegy ötven új munkahelyet teremtve a térségben.

Szoboszlay Szabolcs, a Sherbiny Engineering and Innovation Center Kft. ügyvezetője tájékoztatása szerint a központban magasan képzett hazai mérnökök fognak dolgozni arab-öbölbeli olajipari óriásprojektek mérnöki részfeladatain. Elsősorban vegyipari, gépipari és olajipari mérnököket keresnek - már elkezdődött a kiválasztási folyamat.

A vállalat a megnyitón együttműködési megállapodást is kötött a gödöllői Szent István Egyetemmel. A szerződés szerint a cég és az egyetem közös kutatás-fejlesztési projekteken fog dolgozni, ezen kívül a Sherbiny gyakorlati helyeket biztosít a diákok számára, valamint a vállalat munkatársai részt vehetnek egyetemi képzési programjában, tréningeken.

Garamvölgyi Balázs, a Sherbiny Holdings nemzetközi üzletfejlesztési igazgatója, Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, Mohammed Sherbiny, a Sherbiny Holdings elnöke, Majed Sherbiny, a Sherbiny Holdings ügyvezetője és Ésik Róbert, a HIPA elnöke(MTI Fotó: Marjai János)

Majed Sherbiny, a Sherbiny Holdings ügyvezető igazgatója közlése alapján a több mint harminc évvel ezelőtt indult családi vállalkozás mára nemzetközi cégcsoporttá vált. Az európai központként is szolgáló gödöllői iroda középtávú tervei között magyarországi és más közép-európai innovációs projektek segítése is szerepel.

A szaúd-arábiai székhelyű vállalat 1986 óta van a piacon, elsősorban az energetikai, vegyipari és bányászati szektorban, ipari (gépek üzembe helyezése, telepítése, tervezése, hibaelhárítás) és kereskedelmi szolgáltatásokat (értékesítés, marketing) nyújt. A cég világszerte 140 alkalmazottat foglalkoztat, nettó árbevétele 2013-ban 55 millió dollár (12,3 milliárd forint) volt.

Kiemelt Partnereink