Szolgáltatók Kocsis Csaba: a használt berendezések aukciójával mindenki jól jár

Kocsis Csaba: a használt berendezések aukciójával mindenki jól jár

Pardavi Mariann | 2016.05.26 12:00

Kocsis Csaba: a használt berendezések aukciójával mindenki jól jár

Az Ipar Napjai kiállítás szervezői arra törekedtek, hogy sokszínű legyen a vásári kép, és a szektor minden szelete képviselje magát. Olyannyira jól sikerült megvalósítani az elképzelést, hogy egy használt ipari berendezések aukciószervezésével foglakozó cég is kiállított. Kocsis Csaba, az Intergavel Kft. ügyvezetője mondta el, miért tudnak mindegyik félnek előnyös feltételeket biztosítani.

Hirdetés

Nemcsak a kiállításon üde színfolt a cég tevékenysége, hanem Magyarországon is.

– Tizenegy éve vagyunk a piacon, az első nagy ügyfelünk a Rába Motor Gyártó Kft. volt. Mikor a gyárat felszámolták, mi szerveztük meg a berendezések és felszerelések eladását. Manapság jellemzően online aukciókat kérnek tőlünk ügyfeleink, ez azonban élő volt: még Amerikából és Indiából is érkeztek licitálók, sikerrel zártuk a napot.

Az ügyvezető elmondta, a cég munkájához tartozik az is, hogy meghívja a potenciális vásárlókat az aukciókra, ahogy a fenti példa mutatja, nemcsak magyar címlistával, hanem nemzetközivel is rendelkeznek.

– 2005 óta mintegy 110 ezer tételt értékesítettünk a 160 megbízónk részére. Mára több mint 5000 regisztrált felhasználónk van.

Az ipari árveréseket ugyanúgy kell elképzelni, mint mikor az ismert lakossági oldalakon valami hétköznapi tárgyat szeretnénk vásárolni. Az Intergavel aukcióin is az nyer, aki a legtöbbet ajánlja az adott tételért. Kocsis Csabától megtudtuk, az online ipari aukciók sztárjai a logisztikai berendezések, felszerelések. Targoncák, emelők, darupályák, valamint polcrendszerek iránt nagy a kereslet és jó áron lehet azokat értékesíteni. Ugyancsak könnyen elkelnek a szerszámgépek, különösen, ha jó állapotúak, illetve sok kiegészítővel rendelkeznek. A speciális, nagy értékű gépekre, gépsorokra még a tengerentúlról is érkezett már érdeklődés. Az irodabútorok is nagyon népszerűek, különösen, ha kevésbé használtak.

– Nemcsak gyárbezárásokkor vehetik hasznát a munkánknak. Megfigyeltük, számos cég rengeteg pénzt elkölt arra, hogy a használaton kívüli eszközeit tárolja. Ez akár milliós nagyságrendű költséggel is járhat. Át kell gondolni, mi az, ami felesleges, és azokon túladni. Hangsúlyozom, jutalékos rendszerben dolgozunk, a megbízónak tehát nem kell anyagi kockázatot vállalnia. A vásárlók számára azért előnyösek az aukcióink, mert olyan jó állapotú, használt berendezésekhez juthatnak, amelyeket esetleg új áron nem tudnának beszerezni. A licitálás folyamatát nem lehet manipulálni, tiszta versenyben dől el, ki veheti meg a tételeket.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink