Szolgáltatók Kivonult az Uber, bevonul az utódja

Kivonult az Uber, bevonul az utódja

autopro.hu/Hírszerkesztő | 2016.07.27 12:07

Kivonult az Uber, bevonul az utódja

Alig pár nap telt el azután, hogy a népszerű szolgáltató elhagyta Magyarországot, ám a felhasználóknak nem kell sokáig búslakodniuk.

Hirdetés

Az észt Taxify veheti át Budapesten az Uber helyét, írja a portfolio.hu. A fuvarközvetítő céghez rengeteg volt Uber-sofőr pártol át, de sok taxis is jelentkezik az amerikai konkurenssel szemben minden szabálynak megfelelő, az előírt fix tarifákat alkalmazó vállalathoz.

A Taxify a teljes legalitást azzal éri el, hogy miközben telefonos applikációján keresztül igyekszik elérni az eddigi Uber-felhasználókat, teljes mértékben betartja a taxisrendeletben előírtakat – vagyis többek között vállalják a járművek sárga felmatricázását is, ezen felül a sofőrök egyenruhát is kapnak.

A szolgáltatás várhatóan augusztus első heteiben elindul, azonban jó kérdés, hogy a fix tarifák alkalmazása mellett a Taxify árazása milyen lesz majd az Uberhez képest – sokan ugyanis éppen alacsony viteldíjai miatt választották azt. Az okostelefonos irány azonban mindenképp versenyelőnyt jelent majd, hiszen az Uber ügyfeleinek az egyik legfontosabb szempont a gyors, átlátható és kiszámítható szolgáltatás volt.

A gazdasági portál szerint a Taxify egyébként több elemében is hasonlít az Uberre, ilyen például a sofőrök díjazása: ők nem fix díjat fizetnek a cégnek, hanem bevételük húsz százalékát utalják át.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink