Szolgáltatók Kínában randevúzik a világ járműipara

Kínában randevúzik a világ járműipara

Gégény István | 2015.04.20 11:09

Kínában randevúzik a világ járműipara

Auto Shanghai néven nemzetközi gyártói és beszállítói kiállítást tartanak április 20-29. között a legnagyobb piacot jelentő ázsiai államban. Amely cég számít, vagy számítani akar a szakmában, ott van a kiállítók sorában.

Hirdetés

400 ezer négyzetmétert vettek birtokba az elmúlt napokban a világ járműiparának szereplői az új építésű National Center for Exhibition and Convention létesítményben, hogy a két nyitónapon a sajtó, majd az érdeklődő nagyközönség előtt is felvillantsák újdonságaikat. Nem csupán a gyártók vannak jelen a négylevelű lóherére emlékeztető, hatalmas épületben: az alsó szinten magukkal a modellekkel, az emeleten a beszállítók újdonságaival ismerkedhetnek meg a látogatók.

Kiállítói teltházzal indul az autószalon a hatalmas épületben

Apropó, modellek: a CNN helyszíni tudósítója szerint a kínai szervezők eltökélt szándéka, hogy a hagyományoktól eltérően ezúttal ne a csinos lányokon, hanem a négykerekűeken pihentesse szemét a főként férfiakból álló publikum. Hogy megvalósul-e a szándék, azt a következő napok fényképes tudósításai fogják majd visszaigazolni.

Már korábban megírtuk, hogy a SUV-ok lehetnek a főszereplői a mostani seregszemlének, ugyanis a kínai sofőrök szívesen helyezkednének mind többen amolyan „uras” vezetői pozícióba. A világ autógyártói hamar reagáltak a sajátos igényre, ebben a cikkünkben fel is soroltuk a debütáló járműveket.

A két nyitónapon csak sajtósokat engednek be, itt épp ők tolonganak a kapuknál

A prémium szegmensre is érdemes odafigyelni, érzékelhetően kelendőek a drága autók is Kínában, ahol tavaly 18,4 millió új autó talált gazdára, s minden jel arra mutat, hogy tovább növekszik a lokális piac.

Egy szó, mint száz: nagy a sürgés-forgás most Sanghajban. Mi is odafigyelünk a részletetekre, hogy az sem maradjon le a fontos bejelentésekről, nóvumokról, aki ugyanúgy távolról követi az eseményeket, mint például Martin Winterkorn, a Volkswagen vezére.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink