Szolgáltatók Gyanúsan tesztelte a BKV a magyar elektromos midibuszt

Gyanúsan tesztelte a BKV a magyar elektromos midibuszt

autopro.hu | 2015.08.24 12:38

Gyanúsan tesztelte a BKV a magyar elektromos midibuszt

Akár sikertörténetté is válhatna az evopro által fejlesztett Modulo buszcsalád piaci bevezetése, ám a Budai Várban zajlott teszt körül valami nincs rendben.

Hirdetés

Nem tudjuk, milyen eredményt hozott annak a hazai gyártású busznak a tesztelése a Várbusz vonalán, amely kapcsán az evopro vezérigazgatója is készséggel nyilatkozott szakportálunknak a próbafutás kezdetén. Talán soha nem is fogjuk megtudni, legalábbis a vs.hu hírportál cikke erre enged következtetni. A tapasztalatokat ugyanis "a rendkívül gyorsan, valós időben zajló kommunikáció miatt" nem rögzítették írásban, ugyanakkor "az élőszóban tett észrevételek, kifogások a partner cég beleegyezése nélkül nem kiadhatók a tesztelési megállapodás, valamint az etika értelmében" - közölte a sajtóorgánummal a BKV.

Ez a mellékszál azért kellemetlen a Modulo történetében, mert a BKV amúgy igen alapos dokumentációval képes összegezni a hasonló teszteket, amennyiben a szándék úgy diktálja.

Úgy gondoljuk, olyan ígéretes lehetőség áll jelenleg a magyar buszgyártás előtt - az ígéretek után elérkezhet a valóban hazánkban készülő járművek megrendelésének felfutása -, amelyet kár lenni ilyen, minimum kellemetlen gyanút ébresztő dokumentációs hiányossággal szertefoszlatni. Lehet, hogy csak kellő oda nem figyelés miatt nem tudjuk, mi lett a teszt eredménye, de az is lehet, hogy valami titkolnivalójuk akadt a partnereknek. Reméljük, előbbi eset áll fenn, és hamarosan talán pótolják is az illetékesek a hiányosságot, mindannyiunk megnyugtatására.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink