Szolgáltatók Ferenc pápa új utakra terelheti a járműipart

Ferenc pápa új utakra terelheti a járműipart

autopro.hu | 2016.02.09 06:13

Ferenc pápa új utakra terelheti a járműipart

Kissé meglepő ugyan, de ami tény, az tény. Az utóbbi napokban több autóipari hír is érkezett a Vatikánból. Ki gondolta volna, hogy luxusautó áron kelhet el egy Fiat? Vagy, hogy elektromos biciklivel kerekeznek a miniállamban?

Hirdetés

Miután Ferenc pápa körlevélben hívta fel a figyelmet a zöld érdekekre, a gesztust egy olasz cég tíz elektromos kerékpárral honorálta.

Az NWG Prato vállalat a megújuló energia alkalmazása területén kötelezte el magát. A cég vezetői hangsúlyozták, nagy örömet okoztak számukra Ferenc pápa szavai a zöld értékekről, amiből ötletet és erőt merítettek a vállalat vezetői és alkalmazottai egyaránt. Nem ez volt az első vatikáni kapcsolat a cég életében: 2012-ben egy elektromos kisautót ajándékoztak XVI. Benedek pápának, amit ő belső használatra bocsátott a miniállam területén.

Ferenc pápa másik zöld megmozdulása is a közlekedéshez köthető. A katolikus egyházfő a környezetért érzett felelőssége és az egyházi fényűzéssel való szakítás szimbólumaként választotta philadelphiai látogatása alkalmával azt a Fiat 500 L-t, ami a napokban a listaárnál négyszer magasabb áron, vagyis 23,5 millió forintért árverezték el.

Kiemelt Partnereink