Szolgáltatók Összeolvad az ipar és az informatika

Összeolvad az ipar és az informatika

Pardavi Mariann | 2016.05.25 12:00

Összeolvad az ipar és az informatika

Május 24-től négy napra ismét benépesült a Hungexpo, ahol az elektronika, az automatizálás, a robotika, a gépgyártás és a logisztika legújabb megoldásai mutatkoznak be.

Hirdetés

Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár a megnyitón úgy fogalmazott, örömteli, hogy Magyarországon egyre több az olyan cég, ahol kutatással, fejlesztéssel és innovációval foglalkoznak a gyártás mellett.

Mint mondta, ezt jól szemlélteti az Ipar Napjai kiállítás, hiszen jópár ilyen törekvő cég mutatja meg magát a szakmának.

– A fejlődést látva, a következő évek meghatározóak lesznek a magyar járműipar számára – bizakodott Lepsényi István.

Hozzátette, hogy az Irinyi-terv részeként az a kormány törekvése, hogy megteremtse a magyar gazdaság hosszú távú növekedésének hajtóerejét, vagyis elkezdjen a szektor felkészülni az Ipar 4.0-ra. Felhívta a figyelmet, hogy a negyedik ipari forradalom során az informatika és az ipar összeolvadására kell számítania a szakmának.

Ganczer Gábor a kiállítást szervező Hungexpo Zrt. ügyvezetője elmondta, idén 280 kiállító vállalat hozta el újdonságait.

Kollektív bemutatók is várják a szakembereket, számos kiállító vonul fel a Német–Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, a Magyar Anyagvizsgálók Egyesülete, az Elektromosipari Magánvállalkozók Országos Szövetsége, Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Egyesülete és a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara standjain.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink