Szolgáltatók Ezek a legnépszerűbb flottaautók

Ezek a legnépszerűbb flottaautók

autopro.hu/P.M. | 2017.03.23 06:30

Ezek a legnépszerűbb flottaautók

Az ázsiai autók térnyerése jellemezte 2016-ban a flottamegrendeléseket az Arvalnál, színválasztás tekintetében pedig a konzervatív igények. A toplista élére a távol-keleti gyártmányok növekvő népszerűsége ellenére német modell került, míg a kisteher-gépjárművek esetében csak európai márkák lettek dobogósak. Lényeges azonban, hogy a cégek mind a személyautók, mind a teherszállítók esetében kiemelt figyelmet fordítottak a gépjárművek biztonsági felszereltségére. A tavalyi évben a hazai flottakezelt autók teljes száma túllépte az 50 ezret.

Hirdetés

Az Arval ügyfelei körében a Ford Focus dízelmotorral szerelt kombi változata lett 2016 legnépszerűbb flottaautója. Második helyen a Suzuki SX4 végzett 1.6-os benzinessel, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokán a Skoda Octavia dízelmotorral szerelt változatai állnak. Érezhető azonban az ázsiai márkák térnyerése, így jelentős volt az érdeklődés a Kia és a Nissan modellek iránt is, de top 10-ben van a Toyota, illetve annak prémium márkája, a Lexus. A vezetői szegmens kedvence a 3-as BMW lett, de a 2015. évhez képest többen rendeltek C-osztályos Mercedest is.

A flottakezelő tapasztalatai szerint az újonnan üzembe helyezett és a tartós bérletbe adott gépjárművek száma folyamatosan nő, 2016-ra pedig a hazai flottakezelt gépjárművek száma meghaladta az 50 ezer darabot. A vállalat szakértői szerint a magyar piac stabilizálódása jótékonyan hatott a flottaautók iránti érdeklődésre, de a növekedésben szerepet játszhatott az is, hogy a tartós bérlet egyre népszerűbb a magyarországi vállalatok körében, amely globális szinten a jelenlegi legkedvezőbb finanszírozási forma. Ennek ellenére a hazai flották esetében nagyon eltérő, ki és mikor cseréli le az autókat. Összességében elmondható, hogy itthon elsősorban a vállalat anyagi lehetőségeihez igazítják a modernebb járműparkra való váltást, de különösen a kisvállalati szegmensben, gyakori jelenség az elöregedett járműpark.

Az Arvalnál a teherszállító autók között is a Ford lett az első a Transittal, második helyen az Opel Combo végzett, míg harmadik helyen a Fiat Ducato szerepel.

Kiemelt Partnereink