Szolgáltatók Elektromos autók töltőállomással – halad a trenddel az autókölcsönző

Elektromos autók töltőállomással – halad a trenddel az autókölcsönző

autopro.hu | 2015.07.23 09:18

Elektromos autók töltőállomással – halad a trenddel az autókölcsönző

Négy új elektromos Nissan Leafet vásárolt flottájába a magyarországi Avis Autókölcsönző. A járművekhez saját töltőállomás is épül a kölcsönző újonnan átadott budapesti képviseletén, a Soroksári úton. Az új járművek júliustól már bérbe vehetők – tájékoztat Haraszti Géza, az Avis Autókölcsönző ügyvezetője.

Hirdetés

– Az uniós irányleveket figyelembe véve 2020-ig Magyarországnak jelentős fejlesztéseket kell eszközölni az alternatív, köztük az elektromos töltőállomás hálózatok kiépítésében. Várhatóan ekkora megsokszorozódik az elektromos járművek száma az utakon. A környezet tudatosság ma már az élet minden területét áthatja, így nem véletlen, hogy a vállalkozások, köztük az autókölcsönzők is cégfilozófiájuk részévé teszik a fenntartható működést – hangsúlyozza Haraszti Géza.

Indulásként az Avis Autókölcsönző négy új Nissan Leaf-et vásárolt flottájába, de az elektromos járművek számát tovább növelik majd a jövőben. A flotta megújítása mellett a működés tekintetében is jelentős lépéseket tesz a cég a fenntarthatóság jegyében.

– Vecsési telephelyünkön nemrég helyeztük üzembe a napelemeket, így a szükséges energia nagy részét a jövőben megújuló forrásból nyerjük. A július elején átadott Soroksári úti irodánkat pedig szintén a fenntarthatóság szellemében alakítottuk ki, az újrahasznosítás, a szelektív szemétgyűjtés, az energiatakarékos működés alapelv a telephelyen. Ezt a filozófiát rövid időn belül minden irodánkban alkalmazzuk majd – emeli ki az ügyvezető.

Európában az autókölcsönző dán üzletága rendelkezik a legnagyobb villanyautó-flottával, 861 elektromos járművével listavezető.

Július elején Szombathelyen, valamint Nyíregyházán is új képviseletet nyitott az Avis. Utóbbinak azért is van kiemelt jelentősége, mert a térségben fontos ipari park működik számos nemzetközi nagyvállalattal, így a szerződéses partnerek kiszolgálása sokkal könnyebbé válik a jövőben. Emellett Budapesten is újabb – immár a harmadik – irodával bővítette jelenlétét a cég. Az új képviseletekkel együtt 19-re bővült az Avis magyarországi irodáinak száma.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink