Szolgáltatók Egy autógyártó nem elég a Lyftnek, még többekkel szövetkezne

Egy autógyártó nem elég a Lyftnek, még többekkel szövetkezne

autopro.hu/B.B. | 2016.06.29 09:42

Egy autógyártó nem elég a Lyftnek, még többekkel szövetkezne

A General Motorsszal való együttműködésen túl további autógyártókkal keresi a kapcsolatot az amerikai utazási szolgáltató.

Hirdetés

Beindul a kisgömböc: újabb gyártókkal kezdene együttműködésbe az Amerikában az Uber komoly konkurensének számító Lyft. Az Automobilwoche szerint erre utal, hogy a szolgáltató és a Qatalyst Partners befektetési bank sajtóértesülések szerint szerződést kötött. A pénzintézet korábban több techcég hasonló ügyletét, akár adásvételét is lebonyolította.

A Wall Street Journal szerint a gyakran rózsaszín bajusszal kampányoló fuvarszervező máris kapott ajánlatot autógyártóktól és más iparági cégektől, az azonban nem tisztázott, hogy a csupán újabb tőkebevonásról, vagy akár a Lyft teljes értékesítéséről van-e szó.

A Lyft, melynek szolgáltatásai eddig csak az Egyesült Államokban voltak elérhetőek, jelenleg a GM-mel dolgozik együtt. Az autógyártó 500 millió dollárért vette meg a Lyft részvényeinek 10 százalékát, hogy a céggel együttműködve felgyorsítsa autonóm taxijának fejlesztését. Ha a leendő kooperáció másik tagja(i) európai vállalat(ok), könnyen lehet, hogy hamarosan az öreg kontinensen is komoly versenytársat kap az Uber.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink