Szolgáltatók EU-USA: helyzetbe hoznák a kkv-kat

EU-USA: helyzetbe hoznák a kkv-kat

MTI | 2015.09.06 09:01

EU-USA: helyzetbe hoznák a kkv-kat

A Magyar Iparszövetség a kis- és középvállalkozások bevonásával nemzeti szintű elemzéseket, egyeztetéseket javasol az Európai Unió és az Egyesült Államok között létrejövő transzatlanti kereskedelmi és beruházási partnerség (TTIP) hatásairól - mondta a Magyar Iparszövetség (OKISZ) elnöke.

Hirdetés

Vadász György hangsúlyozta, hogy a magyar kis- és középvállalkozások még mindig le vannak maradva a fejlettebb uniós tagországokban működő versenytársaikkal szemben, a 2018-ra várható transzatlanti megállapodás pedig megfelelő információk hiányában tovább növelheti a lemaradásukat.

Beszélni kellene arról, hogy a kis- és középvállalkozói szektor számára milyen felkészülést igényel a változó helyzet, hogyan alakulnak a vámszabályok és az adózás, amelyen belül az áfa kérdését kiemelten kell kezelni - fejtette ki az OKISZ elnöke.

Az Egyesült Államok és az Európai Unió között a világ legnagyobb szabadkereskedelmi övezetének létrehozásáról 2013 nyarán kezdődtek tárgyalások.

A remélt szabadkereskedelmi övezetnek 820 millió lakója lesz, mindkét fél a vámok csökkentését, a kereskedelem fellendülését, a munkahelyek számának növekedését reméli a megállapodástól.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink