Szolgáltatók Az adatok kinyerése és helyes használata a hatékonyság feltétele

Az adatok kinyerése és helyes használata a hatékonyság feltétele

Pardavi Mariann | 2016.06.23 08:27

Az adatok kinyerése és helyes használata a hatékonyság feltétele

Folytatódik az Ipar Napjai kiállításhoz kötődő interjúsorozatunk. Ezúttal a Prozesstechnik Kropf Kft.-t mutatjuk be: cég főként az energiamenedzsment területén nyújt egyedülállót, az öt munkatársat foglalkoztató kis cég szakértelmével még az Audi Hungaria is elégedett.

Hirdetés

– A győri Audi az energiaközpontjának felügyeletét képes ellenőrizni a rendszerünkkel: pontos képet kapnak arról, hol vannak az energiaellátásban kritikus területek. A rendszer révén pontosan nyomon tudják követni, hol használnak feleslegesen áramot. Ez nemcsak anyagilag előnyös a négykarikás vállalatnak, hanem környezetvédelmi céljaikhoz is közelebb tudnak kerülni. A rendszereink révén a termelést is figyelemmel tudják a partnereink követni, vagyis minden olyan területet, ahonnan adatokat szeretnének kinyerni – mondta el Allwinger Judit területi értékesítési képviselő.

Hozzátette: nagy a szakmai kompetenciájuk olyan területeken, mint a képi megjelenítés, adatfeldolgozás, MSR technika, HMI/SCADA, PLC programozás, valamint az elektromos eszközök tervezése és kivitelezése. Speciális megoldásokat kínálnak az energia adatmenedzsment, anyagmozgatás, termelésautomatizálás, termelési adatok rögzítése és menedzsmentje, valamint az épületautomatika területén.

A kiállítás egyik fő témája az Ipar 4.0 volt. Ennek kapcsán elmondta Allwinger Judit, hogy nagy büszkeség számukra, hogy az ehhez kapcsolódó technológia már azelőtt ismert és használt volt a cégnél, mielőtt a fogalom elterjedt volna. Az általuk használt zenon rendszer mindig is a konnektivitás elvén működött.

A győrszentiváni cég öt munkatársat foglalkoztat: a jövőben a gépészmérnökök és a műszaki technikusok mellé további szakembereket kívánnak felvenni. Hátterükben a német anyacég áll csaknem 50 fős gárdával.

Nagy Andrea irodavezető hozzátette, hogy hasonló gonddal néznek szembe, mint más fejlődni vágyó cégek. Nincs elég képzett szakember a piacon.

– Ennek a problémának a hátterében az áll, ami a munka szépsége is egyben. Aki nálunk szeretne dolgozni, összetett tudással kell rendelkeznie: egyszerre otthon lenni a villanyszerelésben, a PLC programozásban és megfelelő hardveres ismereteket is a magáénak kell tudnia. Ez azt is jelenti tehát, hogy változatos, kihívásokkal teli a munka, ezt egy multinacionális cégnél, ahol minden részterülethez egy felelős tartozik, nem kapja meg.

A két hölgy kiemelte a cégről azt is, hogy a bajor anyavállalat vezetője kiemelten fontosnak tartja a cég sokszínűségét, éppen ezért magas a női munkatársak aránya. Elmondták, ezek nemcsak üres szavak, támogatják a családtervezést, és a kisgyerekes szülőket.

Kiemelt Partnereink