Szolgáltatók Az Octavia a csehek kedvence

Az Octavia a csehek kedvence

MTI | 2015.07.03 14:43

Az Octavia a csehek kedvence

Az első fél évben 113 261 új személygépkocsit adtak el Csehországban, 20 százalékkal többet, mint a múlt év első felében - közölte az autóipari szövetség pénteken Prágában.

Hirdetés

A legnagyobb érdeklődés a Skoda, a Volkswagen és a Hyundai márkák iránt nyilvánult meg. Az új személyautók 75 százalékát vállalatok és intézmények vették meg.

A piacvezető Skoda Auto az idei első fél évben 36 521 személygépkocsit adott el, a csoport 28 százalékkal értékesített több autót, mint 2014 első hat hónapjában.

A Volkswagen eladásai 44 százalékkal emelkedtek, összesen 12 674 kocsit adott el. A harmadik helyen álló Hyundai eladása négy százalékkal 8956 autóra emelkedett. A negyedik helyet a Ford, míg az ötödiket a Dacia márka foglalta el.

Ami az egyes modelleket illeti, a legnagyobb érdeklődés a Skoda Octavia iránt nyilvánult meg, ezt a modellt a Skoda Fabia és a Sokda Rapid követi. A negyedik a VW Golf, míg az ötödik a Skoda Yeti.

Elemzők szerint az idén várhatóan 15 százalékkal több autót adnak el, mint az elmúlt évben, de azután mérséklődik majd a növekedés üteme.

Az autóipari szövetség adatai szerint ugyanakkor a külföldről behozott használt személygépkocsik száma 23 százalékkal, 72 538-ra emelkedett. A behozott személyautók 46 százaléka tíz évesnél idősebb volt.

Kiemelt Partnereink