Szolgáltatók A vasasszakszervezet garanciát vár a munkaadóktól a béremelésre

A vasasszakszervezet garanciát vár a munkaadóktól a béremelésre

MTI | 2016.11.21 18:05

A vasasszakszervezet garanciát vár a munkaadóktól a béremelésre

A Vasas Szakszervezeti Szövetség azt tanácsolja a Magyar Szakszervezeti Szövetség tárgyalódelegációjának, hogy a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán (VKF) kérjen írásos garanciát a munkáltatóktól, amely szerint a járulékcsökkentés megvalósulása esetén az így megtakarított összeget béremelésekre fordítják majd.

Hirdetés

A munkáltatói oldal múlt pénteken a VKF-en azt javasolta, hogy a társasági nyereségadó 9 százalékra csökkentését - amit a kormány kezdeményezett - járulékcsökkentésre konvertálják át. A munkaadók 6 százalékpontos járulékcsökkentést javasolnak 2017-re a 15 és 25 százalékos minimálbér- és garantált bérminimum-emelés elfogadása fejében.

Balogh Béla, a vasasszakszervezet elnöke közleményében üdvözölte a kormány minimálbér-, illetve garantált bérminimum-emelésre tett javaslatát, emlékeztetve arra, hogy a vasasok mindig is szorgalmazták, hogy a minimálbér legalább a létminimumot érje el.

Balogh Béla hozzátette: megfontolandónak és támogatandónak tartják a kormány társasági adócsökkentési javaslatára tett munkáltatói felvetést, amely szerint a csökkentés ne 4, hanem 6 százalékos legyen, meggyőződésük szerint ugyanis ez nagy segítséget jelentene, elsősorban a kis- és középvállalkozói szektornak.

A kormány és a szociális partnerek kedden folytatják az egyeztetést a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink