Szolgáltatók A legmagasabb minőségi tanúsítással jelenik meg az Ib Andresen Industri hazai gyáregysége (x)

A legmagasabb minőségi tanúsítással jelenik meg az Ib Andresen Industri hazai gyáregysége (x)

autopro.hu | 2015.03.29 08:22

A legmagasabb minőségi tanúsítással jelenik meg az Ib Andresen Industri hazai gyáregysége (x)

Az ISO/TS 16949 autóipari minőségirányítási rendszer tartalmazza a globális műszaki előírást és minőségirányítási szabványt az autóipar számára. Körvonalaz mindent, amit tudni kell a bevált gyakorlatról, tervezési és gyártási folyamatokról, fejlesztésről.

Hirdetés

A Nemzetközi Gépjármű Munkacsoport (IATF) által kifejlesztett ISO TS 16949 a világon a vezető gépjárműipari szabvány. Egyetlen tanúsítványba tömörít számos gépjármű-gyártóra és eredeti alkatrészgyártóra (OEM-ekre) vonatkozó minőségi szabványt.

A tanúsítást az IATF állítja ki az ország-specifikus minőségirányítási rendszer szabályainak megfelelően. Valamint ez a szervezet felelős az Európában és az USA-ban kiállított szabványok összehangolásáért is.

Miért fontos ez a gyakorlatban? A több mint 100 meglévő autógyártó cég és azok leányvállalatai mintegy 30 százaléka a saját követelményként tűzi beszállítóik felé az ISO/TS 16949 minőségirányítási rendszer tanúsítását.

– Ez a tanúsítás számos új hazai és nemzetközi piacot nyithat meg előttük. A cég a dán Ib Andresen Industri Acélmegmunkáló Központ leányvállalata. Telephelye Győr mellett logisztikai szempontból is rendkívüli előnyökkel bír: vasútvonallal kapcsolódik a tehervagonokban szállított acéltekercsek útvonalához, közvetlenül az M1 autópálya mellett található, valamint a hajóval érkező rakományt is könnyen és egyszerűen tudják fogadni a raktárhoz közeli kikötői csatlakozópont segítségével. Ha megnézzük Magyarországon az ipar felépítését, akkor az autóipar az, ami a legjelentősebben és legdinamikusabban fejlődik. Ez volt annak a döntésnek az alapja, hogy bevezessük a ISO/TS-t, mivel az autóipari cégek legnagyobb része azt követelményként állítja beszállítói felé. Az elmúlt 2 évben nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy ezt a tanúsítást megszerezzük. S hogy mit jelent számunkra a minőség? Acélmegmunkáló központ vagyunk, feldolgozási folyamattal foglalkozunk. Vannak kritikus gyártási mutató-számaink, amiket évről évre el kell érnünk. Emellett egyre jobbaknak kell lennünk kiszállítási határidőkben, és szakember-képzésben. Mindent a vevő szemével nézünk, mert neki egy stabil beszállítóra van szüksége, aki a szükséges és elvárt minőséget egész évben folyamatosan szállítja. Vannak például forgatókönyveink, amelyben olyan tervek és megoldások szerepelnek, hogy mi történik, ha mondjuk leáll a gyártás. Legfőbb célkitűzésünk és hitvallásunk, hogy el kell köteleznünk magunkat, hogy minden évben egyre jobbak leszünk! – fogalmazta meg Mikael Nielsen, az Ib Andresen Industri Magyarország Kft. ügyvezetője.

– Magyar cégként ISO/TS tanúsítással jelen lenni a piacon hatalmas elismerést és előnyt jelent. Szavak nélkül is egy teljesen más nézőpontot tükröz, mert ez egy nemzetközileg elismert színvonal. Legyen szó acéltekercsek beszerzéséről, raktározásáról vagy megmunkálásáról – vette át a szót a cég bemutatása közben Henk Bosveld, az Ib Andresen Industri Magyarország Kft. kereskedelmi vezetője.

Ha autóipari acélfeldogozásról és maximális minőségi követelményekről van szó, vállalatunk minden részlege az Önök elégedettségére és költséghatékony megoldására törekszik.

Célunk az autóipari beszállítói lánc új tagjává válni és elismerést szerezni leendő partnereink segítségével.

Próbálja ki Ön is, és küldje el ajánlatkérését: www.iai.hu

Kiemelt Partnereink