Szolgáltatók A fém kerül a düsseldorfi vásár középpontjába

A fém kerül a düsseldorfi vásár középpontjába

autopro.hu | 2015.02.17 09:53

A fém kerül a düsseldorfi vásár középpontjába

A GIFA, Metec, Thermprocess és Newcast szakvásárokból álló fémkohászati vásárnégyes befordult a célegyenesre: a június 16-20. közötti rendezvény ismét felvonultatja a nemzetközi piac kínálatát.

Hirdetés

A rendezvény a fémekre és a fémek megmunkálási folyamataira összpontosít. A Düsseldorfi Vásárváros 12 csarnokában közel kétezer kiállító mutat be technológiákat és innovációkat.

A GIFA szakvásárt idén a présöntés és perifériái köré tagolták: szerepet kap a csapolási és öntőcsonk-technika, az öntészeti kémia, valamint a modell-, forma- és magkészítés. A szakvásáron mintegy 780 vállalat mutatkozik be szerte a világból. A seregszemle nem csupán a technológiai megrendelések fóruma, hanem előadás- és konferencia-sorozat is egyben.

A vásár kínálata az öntészeti gépek és berendezések, a présöntő gépek, valamint az olvasztók, valamint a kapcsolódó rendszerek piacát lefedi. A technológia mellett a vizsgálati, illetve méréstechnika, valamint a környezetvédelem és a kármentesítés összetett területei is kiemelt szerephez jutnak a GIFÁ-n.

A présöntés területén többek között a német Bühler és a Frech, valamint az olasz Italpresse, az öntészet és az öntészeti kémia területén a piacvezetők, a német Hüttenes-Albertus, a Foseco ABB Automation, a Künkel-Wagner, a Heinrich-Wagner/Sinto, az ASK Chemicals, az osztrák Fill, a spanyol Loramendi vagy a dán DISA is bemutatkozik.

Aki azt szeretné látni, hogy mi mindent lehet öntőgépeken gyártani, jó helyen jár a másik szakvásáron, a Newcaston, ahol minden a vas- és színesfém-öntészet körül forog. Emellett a kereskedők, a logisztikai vállalatok, valamint a szolgáltatók is bemutatják termékeiket.

A Metec szakvásáron a nagy berendezésgyártók játszanak meghatározó szerepet. Mindenek előtt a nyersvas, az acél és a színesfém-gyártás, az acélöntés és –alakítás, valamint a henger- és acélművek lenyűgöző módon mutatkoznak be. A vásár legnagyobbjai közé tartozik a német SMS Siemag, a Siemens/Mitsubishi, az olasz Danieli vagy a kínai Sinosteel. A Nemzetközi Fémkohászati Szakvásár ezen kívül a környezetvédelem és a kármentesítés területén tevékenykedő fémkohászati vállalatok átfogó platformja is egyben.

A vásárnégyes negyedik tagja a Thermoprocess, ahol ipari kemencék, ipari hőkezelők és hőkezelési eljárások adják a kínálatot. A seregszemlén mutatkozik be a brit Inductotherm, valamint a német piacvezetők, a LOI Thermprocess, az ALD Vacuum Technologies, az SMS Siemag, az ABP Induction, az Otto Junker és a Maerz Andritz az ágazat globális piacvezetői.

Idén a budapesti Falcon Vision Zrt. és az Öntőgépszerviz Kft. mutatkozik be a GIFÁ-n, valamint az ecseri V-Casting Kft. az öntvényeivel a Newcaston.

– 2011-ben nem kevesebb, mint 523 magyar szakember utazott négy düsseldorfi szakvásárunkra, és rendkívül örülnék annak, ha idén is ilyen sok szakembert üdvözölhetnénk országukból – tette hozzá Friedrich-Georg Kehrer, a szakvásárok projektigazgatója.

Kiemelt Partnereink