Szolgáltatók 11,85 milliárd eurós bevételt ért el a Schneider Electric

11,85 milliárd eurós bevételt ért el a Schneider Electric

MTI | 2016.07.28 14:48

11,85 milliárd eurós bevételt ért el a Schneider Electric

Szerkezetátalakítási programjának köszönhetően javult a Schneider Electric villamos ipari konszern nyereségessége az év első felében - derült ki a cég csütörtökön közzétett féléves beszámolójából.

Hirdetés

A Schneider Electric SA villamosenergia-ipari berendezés gyártó, létesítménykivitelező és szolgáltató konszern az év első felében 11,85 milliárd euró, az egy évvel korábbinál 7,8 százalékkal alacsonyabb értékesítési árbevétel mellett nettó nyereségét 13 százalékkal 809 millió euróra növelte. Egyszeri tételektől megtisztítva az idei bevétel nagyjából megfelel az előző évinek.

A FactSet által megkérdezett szakértők átlagosan 12,28 milliárd euró bevételt és 738 millió euró féléves nyereséget vártak a Schneider Electrictől.

Jean-Pascal Tricoire vezérigazgató az eredmény javulását a konszern költségcsökkentő és hatékonyságjavító erőfeszítéseinek tulajdonította, megjegyezve, hogy a 2015-ös eredményességet a szerkezetátalakítási program 18 hónap alatt 800 millió eurós költségei is visszavetették.

A Schneider Electric javuló nyereségességére alapozva felfelé korrigálta kissé idei éves bevételi előirányzatát, amely nagyjából a tavalyival megegyező lesz, szemben az eddigi jelzett valamivel alacsonyabb, vagy az előzővel megegyező bevétellel. A vállalat bevételarányos jövedelmezősége pedig az idén 60-90 bázisponttal javulhat a korábban előirányzott 20-60 bázispont helyett.

Kiemelt Partnereink