Szolgáltatók 10 milliárdot egy autóért - van, akinek megéri

10 milliárdot egy autóért - van, akinek megéri

autopro.hu | 2016.02.08 16:34

10 milliárdot egy autóért - van, akinek megéri

Egy Párizsban rendezett árverésen 32,1 millió euróért, átszámítva csaknem 10 milliárd forintért cserélt gazdát egy 1957-es évjáratú Ferrari 335 Sport Scaglietti.

Hirdetés

Évről évre olvashatunk aukciókkal kapcsolatban újra és újra megdőlő rekordokról. Ennek megfelelően idén sem kellett sokat várni egy hasonló hírre: mostantól a Ferrari egy csaknem 60 éves modellje tudhatja magáénak a legdrágább aukción eladott gyűjtői autója címet. A szervező, az Artcurial Motorcars Retromobile szerint árverésen versenyautóért még sosem adtak ekkora összeget.

Az új rekorder tekintélyes múlttal rendelkezik, így nem most először kerül rivaldafénybe: 1957 márciusában a sebringi 12 órás versenyen hatodik helyen ért célba, azonban még ennél is jelentősebb eredményt ért el Le Mans-ban: a híres 24 órás versenyen megfutotta az autóverseny történelmének első 200 kilométer/óránál magasabb átlagsebességű körét.

Ha mindez nem lenne elég magyarázat, miért adtak az autóért közel 10 milliárd forintot: 1958-ban a kubai nagydíjon Sir Stirling Moss vezette a 4,1 literes V12-es motorral szerelt, 370 lóerős ritkaságot. Igaz a kocsi közúti forgalomban nem használható, a nyertes licitáló, egy titokzatos „nemzetközi híresség” valószínűleg eredetileg is garázsa ékességének szánta a történelmi Ferrarit.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink