Techtogether Új fékpadon tesztelhetnek a győri motorfejlesztők

Új fékpadon tesztelhetnek a győri motorfejlesztők

autopro.hu | 2015.03.26 13:20

Új fékpadon tesztelhetnek a győri motorfejlesztők

Cikkünkből kiderül, mivel foglalkoztak a SZEngine csapat tagjai a harmadik generációs motorjuk bemutatója óta.

Hirdetés

2014 december elején mutatta be a Széchenyi István Egyetem motorfejlesztő csapata az általuk kifejlesztett erőforrás harmadik generációját. Nagy előrelépés volt ez a SZEngine csapat számára, hiszen ez a konstrukció jelenti a bázis motort, ami nagyon fontos a későbbi motorbeszállítói célok eléréséhez. Mint megírtuk, ez az a csapat, ahol a tagok azon fáradoznak, hogy a Formula Student versenysorozat számára kifejlesszék a legideálisabb versenymotort. Az FS csapatok ugyanis kereskedelmi forgalomból szerzik be motorjaikat, de azok a szabályok korlátozásai miatt csak komolyabb átalakítások után válnak számukra használhatóvá. Az átalakítások és a kötelező fojtások miatt ezek a motorok túlsúlyosak, a sorozatban nem ideálisak.Az EVO 3 névre keresztelt erőforrás mind súlyban, mind méretben komoly potenciált jelenthet a csapatok számára.

A KTM szakemberei látogatták meg a Széchenyi István Egyetemet

Az elmúlt fél év tervezői munkájával és a Revo-Tec Bt. komoly szakmai és anyagi segítségével február elejére megújult a csapat fékterme. A Revo-Tec Bt.-nek köszönhetően az új fékpadi konstrukcióval és a fejlett háztechnikával biztonságban, profi szinten folyhat a versenymotorok tesztelése. A biztonság érdekében az épületbe új szellőztető rendszer és biztonsági fal is beépítésre került.

A csapat új generátort kapott a Modell&Hobby Szaküzlet jóvoltából. A támogatásuknak köszönhetően csökkenteni tudják a motor össztömegét, ezzel elősegítve a hatékonyabb működést. A HEStore.hu elektronikai alkatrész áruház is hozzájárult projektük megvalósításához, számos alkatrészt biztosítottak számukra.

Mindezek mellett részt vettek a januárban megrendezett Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, ahol a többi széchenyis csapattal lehetőségük volt bemutatni a fejlesztéseiket. Az utánpótlásra remek alkalom volt ez, hiszen a kiállítás során több száz vendég ismerhette meg csapatok munkáját. Több ígéretet kaptak arra vonatkozóan a látogatóktól, hogyha Győrben folytatják tanulmányaikat, mindenképpen felkeresik a SZEngine Motorfejlesztő Csapatot. Ezen okból kötöttek partneri szerződést a Magyar Motorkerékpár Szakközépiskola és Szakiskolával. Az együttműködés további céljuk egy olyan tudásbázis kialakítása, amely által mindkét fél tanulhat a jövőben.

Kiemelt Partnereink