Techtogether Szijjártó: hazánkba jön a BMW vezérkara

Szijjártó: hazánkba jön a BMW vezérkara

autopro.hu/Hírszerkesztő | 2015.06.19 13:16

Szijjártó: hazánkba jön a BMW vezérkara

A bajor autógyártó küldöttsége elvileg felsőoktatási együttműködésről fog tárgyalni, aminek viszont távlai tervek nélkül nem lenne alapja.

A BMW továbbra is csak „láthatatlan gyárral” lesz jelen hazánkban, a Tata és a Daimler járműipari beruházásairól még folynak a tárgyalások – tudta meg a Napi Gazdaság Szijjártó Pétertől.

– Hamarosan Magyarországra látogatnak a BMW vezetői – mondta a miniszter a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) jelenleg is zajló tárgyalásaival kapcsolatban. Hozzátette: nem a létesítendő autógyár ügyében jönnek, hanem járműipari felsőoktatási együttműködés kialakítása érdekében.

Nemrég Szijjártó Péter járt a BMW müncheni főhadiszállásán, mostanra érett meg a látogatás viszonzása

Az indiai Tata konszern beruházási terveivel kapcsolatban emlékeztetett, hogy a közelmúltban Mumbayban tárgyalt a cég vezetőivel. Az biztosnak látszik, hogy a Tata Consulting – amely már jelen van hazánkban – bővíti tevékenységét, a Jaguar–Land Rover térségünkben létesítendő autógyáráról azonban nem árult el részleteket a külügyminiszter.

A Daimler Kecskeméten hosszabb ideje tervezett gyárbővítésével kapcsolatban is csak azt erősítette meg, hogy folynak a tárgyalások a német cég vezetőivel.

Az még nem világos, miért akarna beszállni a hazai felsőoktatásba a BMW, ha nem hoznak ide termelést és/vagy fejlesztést, így szerintünk mégiscsak érik az ötödik autógyártó megjelenése Magyarországon. Hacsak a land Rover be nem előzi őket.

Kiemelt Partnereink