Techtogether Szenvédellyel űzik a gépészetet a kecskemétiek

Szenvédellyel űzik a gépészetet a kecskemétiek

autopro.hu | 2014.09.24 09:51

Szenvédellyel űzik a gépészetet a kecskemétiek

A Kecskeméti Főiskola Pneukombájn csapata otthon van a kombájn- és pneumobilépítésben egyaránt. November 5-én, a Techthogether versenyen kamatoztatják a tudásukat.

Hirdetés

A Kecskeméti Főiskola három csapatot delegált a háromnapos, november 5-én kezdődő hallgatói versenyre, a Techtogetherre, melyek közül kettőt már be is mutattunk. A Megaméter a világ egyik legalacsonyabb fogyasztású járművét építette meg, míg a GAMFKart tagjai önjáró gokart fejlesztésén fáradoznak.

– A Techtogether versenyre két kisebb csapat olvadt össze – árulta el a gépészmérnöknek készülő csapatkapitány, Mészáros Márió. – Olyan hallgatók alkotják ezt a teamet, akik korábban kombájn- és pneumobilépítésben szereztek tapasztalatot. A kombájnépítők fejlesztéseinek középpontjában egy olyan gépcsoport tervezése áll, amely önjáró arató-cséplőgép funkcióinak végrehajtására alkalmas. A pneumobilosok egy sűrített levegős munkahengerekkel működtetett versenyautót fejlesztenek, amely gyors, jól manőverezhető, megfelelő menetdinamikai tulajdonságokkal rendelkezik, viszonylag alacsony légfogyasztású és esztétikus megjelenésű.

Az Autopro.hu szakportál konferenciát, szellemi és gyakorlati vetélkedőt szervez járműipari versenyeken eredményesen szereplő egyetemi és főiskolai hallgatóknak. A Hungexpóval és a Magyar Gépjárműipari Egyesülettel közösen szervezett rendezvény az Automotive Hungary 2014 szakkiállítással azonos időben és helyszínen rendezünk meg november 5. és 7. között.

A csapatkapitány szerint attól lesz jó a csapat, ha a tagok egyénileg és csoportban is tudnak dolgozni. Méghozzá sokat dolgozni. Úgy véli, meg kell tanulni az egyénnek, hogy ne ragaszkodjon érzelmi alapon az ötletéhez, pusztán csak racionális alapokra szabad a megoldást helyezni. Mint mondta, az egyén része a nagy egésznek, ahol nincsen hierarchia, hiszen a barátság köti össze a csapatot. A Pneukombájn tagjai úgy vélik, a csapat legyen elszánt, jó képességű és főként humoros, hiszen a legjobb ötletek általában két viccelődés között születnek meg.

– A gépészetre és az automatizálásra mint hivatásra tekintünk és szenvedéllyel űzzük azt. S úgy tűnik, eredményesen.

Kombájnépítők versenyeredményei:

  • Claas Unitech Mérnökverseny 2013. első helyezés
  • Claas Unitech Mérnökverseny 2014. Leginnovatívabb konstrukció

Pneumobilépítők versenyeredményei:

  • VI. Nemzetközi Rexroth Pneumobil Verseny 2013
  • Konstrukció eredetisége: első helyezés
  • Ügyességi verseny: harmadik helyezés
  • Legsikeresebb első résztvevő cím
Hirdetés

Kiemelt Partnereink