Techtogether Székesfehérváron készülnek a jövőre: robotokkal és 3D nyomtatással ismerkednek a diákok

Székesfehérváron készülnek a jövőre: robotokkal és 3D nyomtatással ismerkednek a diákok

autopro.hu/P.M. | 2017.06.21 16:42

Székesfehérváron készülnek a jövőre: robotokkal és 3D nyomtatással ismerkednek a diákok

Szeptembertől fogadja a gyereket az Alba Innovár digitális élményközpont, ahol humanoid robotokkal, legórobotokkal, 3D szobrászattal és 3D nyomtatással, valamint interaktív asztallal és szociális robotokkal is ismerkedhetnek, míg az úgynevezett szabadulószobában a digitalizáció világára épülő rejtvényekkel és kihívásokkal találkozhatnak a diákok.

Hirdetés

A diákok megismerkedhetnek a digitális világot működtető technológiával és annak lehetőségeivel annak érdekében, hogy biztonsággal igazodjanak el az információs társadalomban és hasznos segítséget kapjanak jövőbeli pályaválasztásukhoz is.

Az írja a szekesfehervar.hu, hogy a centrum jelenleg 88%-os készültségben van, és az elkövetkezendő hetekben próbaüzemmódban tesztelik majd a különböző foglalkozásaikat, hogy aztán szeptembertől már élesben fogadhassák a székesfehérvári diákokat. Az élményközpont foglalkozásai gyakorlatorientáltak, előtérbe helyezik a készségfejlesztést, az alkotást.

Laufer Tamás szerint át fog alakulni az oktatás

Laufer Tamás – aki nemcsak az Informatikai- Elektronikai és Távközlési Vállalkozások Szövetségének elnöke, hanem a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány kuratóriumi elnöke is – arról beszélt az átadón, hogy évek múlva a világ teljesen át fog alakulni, s a mostani gyerekek nagy eséllyel teljesen mást fognak csinálni, mint a mostani felnőttek nagy része, amire fel kell készülni.

Az élményközpont épületében több kiállítási helyszín található, úgy, mint Digitalizáció – tudomány és technika, ahol robotokkal találkozhatnak az érdeklődők, Oktatás a jövőben szoba, mely a virtuális valóságot tárja elénk és interaktív padló van benne, Digitális alkotás és művészethelyisége, ahol 3D szobrászattal és nyomtatóval találkozhatunk, valamint Együttműködés és kommunikáció – interaktív asztallal és szociális robottal. A bejáráson bemutatkozott az Alba névre keresztelt érző, kommunikáló szociális robot is, mely az oktatási csúcstechnológia egyik képviselője. A foglalkoztatókban kísérletek, robotika és kódolás várja majd a gyerekeket, melyek készségfejlesztésre, valamint a digitális kompetencia fejlesztésére épülnek, a feladatok megoldása során pedig mikrokontrollerekkel és mini számítógépekkel történnek a különböző mérések.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink