Techtogether Nemcsak a BME-t, hanem Magyarországot is képviselik a nemzetközi versenyeken

Nemcsak a BME-t, hanem Magyarországot is képviselik a nemzetközi versenyeken

autopro.hu | 2014.09.09 13:36

Nemcsak a BME-t, hanem Magyarországot is képviselik a nemzetközi versenyeken

A Budapesti Műszaki Egyetem csapata a maga nemében történelmet írt: 2007-ben ugyanis BME Formula Racing Team volt első olyan magyar csoport, amelynek tagjai részt vettek a világméretű Formula Student versenysorozatban.

Hirdetés

– Az akkor még csak 18 hallgatóból álló alakulatot követte egy 30 fős második generáció, s az FRT ma már mintegy 80 tagot számlál, az egyetem számos karát képviselve – mondta el a kezdetekről Agócs Csilla, a Techtogether versenyre delegált csapat kapitánya, aki a Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar vegyészmérnök hallgatója.

Az Autopro.hu szakportál konferenciát, szellemi és gyakorlati vetélkedőt szervez járműipari versenyeken eredményesen szereplő egyetemi és főiskolai hallgatóknak. A Hungexpóval és a Magyar Gépjárműipari Egyesülettel közösen szervezett rendezvény az Automotive Hungary 2014 szakkiállítással azonos időben és helyszínen rendezünk meg november 5. és 7. között.

– A csapattagok magas műszaki színvonalat képviselnek, így az iparban is helytálló munkaerővel szolgálunk. A Formula Racing Team nagy súlyt fektet az oktatásra, ezért a csapatnál dolgozó idősebb mérnökök elméleti ismeretekkel is segítik a juniorokat. A hagyományőrzés is nagy szerepet kap a munkák során. Mindig észben tartjuk, hogy honnan jöttünk, és nem csak a saját munkánkra vagyunk büszkék, hanem az elődeink eredményeire is. Első magyar Formula Student csapatként fontosnak tartjuk, hogy a nemzetközi versenyeken ne csak önmagunkat és az egyetemünket képviseljük, hanem egész Magyarországot. Mérnökeink innovatív megoldásai a topcsapatok megoldásaival vetekszenek, nem félünk komoly projektekbe belevágni.

Agócs Csilla

A november 5-én, a Hungexpón kezdődő hallgató versenyre a BME csapata a legutóbbi, 2014-ben épített elektromos hajtású versenyautójával érkezik.

– Jelenleg a jövő évi autó koncepcióját dolgozzuk ki és jelöljük ki a csapat vezetőit az új évadra. A szervezeti felépítést a körvonalazódó projekthez és a rendelkezésre álló emberi erőforráshoz is igazítanunk kell. Az évad céljainak és mérföldköveinek meghatározása után bele is vágunk a tervezési fázisba, valamint megalapozzuk a hátteret a megvalósításhoz.

Kiemelt Partnereink