Techtogether Milliárdos fejlesztéssel indulhat a duális képzés Székesfehérváron

Milliárdos fejlesztéssel indulhat a duális képzés Székesfehérváron

autopro.hu | 2015.06.30 08:43

Milliárdos fejlesztéssel indulhat a duális képzés Székesfehérváron

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara 1 milliárd forintos fejlesztési pályázatot nyert el Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatával együttműködve, mely a régió vállalkozásainak szakemberigényét felmérve valósul meg a következő háromnegyed évben.

Hirdetés

A kormány 11 milliárd forintos keretösszeggel felsőoktatási struktúraváltást segítő alapot hozott létre 2013. februárjában azzal a céllal, hogy a felsőoktatási intézmények belső átszervezését támogassa és a fennálló adósságokat csökkentse. Az Óbudai Egyetem – kiegyensúlyozott gazdálkodásának eredményeképpen – nem halmozott fel hiányt, így ebben az időszakban nem részesült központi támogatásban sem - közölte honlapján az egyetem.

Az Óbudai Egyetem pályázatában – összhangban a Kormány székesfehérvári műszaki felsőoktatás fejlesztéséről szóló határozatával – alapvető célként jelölte meg a székesfehérvári műszaki felsőoktatás fejlesztését az egyetem Alba Regia Műszaki Kara műszaki szakjain, továbbá a duális képzés kialakításával a közép-dunántúli régió szakemberigényének kielégítését, ezáltal fejlesztve kapcsolatait a kis- és középvállalkozásokkal, multinacionális cégekkel. További célul tűzte ki a kar oktatási profiljának tisztítását, a piaci igényekhez történő folyamatos igazítását, a Duális Képzési Központ létrehozásához elengedhetetlenül szükséges felújítások, laboratóriumok és oktatási terek fejlesztését, a kampuszok közötti hálózatfejlesztést.

A fejlesztés kiterjed a villamosmérnöki, az informatikai, és a mechatronikai képzések fejlesztése mellett a gépészmérnöki képzésre is.

A székesfehérvári felsőoktatási képzési tervekről az előkészítésben kiemelkedő szerepet betöltő Rudas Imre egykori és Fodor János jelenlegi rektor is nyilatkozott szakportálunknak.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink