Techtogether Megkezdődött a Hankook és a Dunaújvárosi Főiskola duális képzési programja

Megkezdődött a Hankook és a Dunaújvárosi Főiskola duális képzési programja

MTI | 2014.10.15 14:26

Megkezdődött a Hankook és a Dunaújvárosi Főiskola duális képzési programja

Válaszolva az iparágban tapasztalható szakemberek iránti keresletre, a gumiabroncs-gyártáshoz kapcsolódó, versenyképes elméleti és gyakorlati tudással ruházzák fel a főiskola mérnökhallgatóit.

A Hankook Tire Magyarország Kft. részéről a duális programot a főiskolán tanuló gépész-, anyagmérnök és műszaki menedzser hallgatóknak szánják.

Az első négy szemeszterben a főiskola megteremti a későbbi szakosodáshoz szükséges elméleti hátteret, az ötödik, majd a hatodik félévben pedig „Hankook-specifikus” tantárgyakkal bővül az órarend. Ezeket a kurzusokat a Hankook mérnökei dolgozták ki és tartják meg a hallgatóknak.

A Hankook Tire a világ több mint 180 országba szállítja termékeit, és több mint 20 ezer alkalmazottat foglalkoztat. A rácalmási gyár közvetlenül szállít abroncsokat a Volkswagen, a Hyundai és a KIA európai gyáraiba.

Azok a hallgatók, akik mindkét félévet teljesítik, a hetedik szemeszterben egy hozzájuk rendelt mentor felügyelete és támogatása mellett részt vehetnek a Hankook-gyár háromhónapos szakmai gyakorlatán.

A most indult képzésen felül több éve fut a Dunaújvárosi Főiskolán egy gumiipari szakmérnök posztgraduális képzés is, két féléves levelező tagozaton, ezt eddig 35 mérnök végezte el.

Kiemelt Partnereink