Techtogether Hétmilliárd forintot fordítottak a Miskolci Egyetem felújítására

Hétmilliárd forintot fordítottak a Miskolci Egyetem felújítására

MTI | 2015.06.16 13:58

Hétmilliárd forintot fordítottak a Miskolci Egyetem felújítására

Több mint hétmilliárd forintból újult meg a Miskolci Egyetem, a 2009-ben indult fejlesztések célja a campus oktatási, kutatási, innovációs, valamint külső és belső szolgáltatási infrastruktúrájának megújítása volt, az intézmény versenyképességének növelése érdekében - mondta a felsőoktatási intézmény rektora a pályázat ünnepélyes záró rendezvényét megelőző sajtótájékoztatón kedden Miskolcon.

Torma András hozzátette: a beruházás végső állomásaként birtokba vehetik az egyetem megújult főépületét is, amely az intézmény emblematikus része.

Ismertette, hogy a 7,2 milliárd forint összköltségű projekt építési és felújítási munkákból, illetve eszközbeszerzésekből állt. A pályázati összeg mintegy feléből szerezték be az eszközöket, emellett tíz épületet újítottak meg és elkészült az informatikai főépület is. Az épület-infrastruktúra területén a fejlesztések megalapozzák az üzemeltetési költségek csökkentését is - fűzte hozzá.

Lukács János projektmenedzser ismertetése szerint az eszközpark fejlesztésével jelentősen javultak a gyakorlatorientált képzés feltételei. Az új eszközök segítségével lehetőség nyílt az intézményi távközlési alhálózatok 1 gigabájt/másodperc sebességű (Gbps) csatlakoztathatóságára a végponti eszközökhöz – magyarázta.

Az egyetem vezetése azt mondta, a felsőoktatási intézmények között a campus az elmúlt európai uniós pályázati időszakban ötödik helyen szerepelt az elnyert forrásokat tekintve, ezt a helyet a következő ciklusban is szeretnék megőrizni. Az egyetemnek ugyanis - tették hozzá - mintegy száz olyan projektje van, amely megvalósításra vár és nemcsak a borsodi megyeszékhely, hanem a régió, a térség számára is újabb lehetőségeket jelenthet.

A Miskolci Egyetemnek több mint tízezer hallgatója van.

Kiemelt Partnereink