Techtogether Győrben találkozik a járműipar a még diákkorú mérnökgenerációval

Győrben találkozik a járműipar a még diákkorú mérnökgenerációval

autopro.hu | 2015.03.24 12:23

Győrben találkozik a járműipar a még diákkorú mérnökgenerációval

A Techtogether Junior nevet viselő rendezvény azért egyedülálló, mert a győri járműipari életpályán belül képviseli magát minden jelentős szereplő: az általános iskoláktól kezdve, a középiskolákon, egyetemen át a munkahelyekig.

Hirdetés

Korábban ilyen összetett eseményre még nem volt példa. Eddig csupán olyan rendezvények voltak, ahol a folyamat egyes szereplői kínáltak választási lehetőséget. A március végi program több korosztályt és lehetőséget ölel fel, mint eddig bármi!

A rendezvény helyszíne: Széchenyi István Egyetem, Egyetemi Csarnok

Időpontja: 2015. március 27.

– A rendezvény egyik célja, hogy a kiállítóként is jelen levő közép- és felsőoktatási intézmények, valamint vállalkozások bemutatkozásán keresztül megmutassuk, hogy a szűkebb régió remek oktatási és karrierlehetőségeket kínál a virágzó járműiparnak köszönhetően – foglalta össze Szammer István, a Techtogether Junior mögött álló járműipari szakportál, az Autopro.hu ügyvezető igazgatója.

A Techtogether Junior olyan összetett, műszaki-természettudományi alapú verseny, amely a győri gazdasági körzet általános és műszaki képzést folytató középiskoláinak csapatai között fog zajlani.

A fotó a Techtogether Automotive Hungary rendezvényen készült, a mérnökhallgatók egy gyakorlati feladaton gondolkodnak.

Szammer István rámutatott, hogy a rendezvény arra is alkalmas, hogy bemutassa a középiskolai oktatáson túli képzési és karrierlehetőségeket, felkeltse a helyi felsőfokú műszaki képzések iránti igényt, ráirányítsa a figyelmet az iskolákra és a részt vevő cégekre – vagyis így fokozza az együttműködést az oktatás és a munkaerőpiac szereplői között.

Program

09:15

Köszöntő – Borkai Zsolt polgármester, David Toth ügyvezető igazgató, Nemak Kft.

A verseny menetének ismertetése – Szilasi Péter Tamás ügyvezető igazgató, Mobilis Interaktív Kiállítási Központ

9:45 – 14:00 A résztvevő cégekkel kapcsolatos járműipari ismereteket és általános természettudományos jártasságot tesztelő kvíz

10:00 – 12:00 és 12:30 – 14:30 Kommunikációs feladat a mezőny egyik fele számára, ezzel párhuzamosan küzdőtéri gyakorlati feladatok a mezőny másik felének

14:30 Extra csapatjáték (kísérő program, versenyen kívül)

15:30 Zárszó

15:40 Eredményhirdetés, díjkiosztás

Földesi Péter rektor, Széchenyi István Egyetem

Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő

Portálunk tavaly fogott hasonló rendezvény megszervezésébe, az Automotive Hungary Járműipari szakkiállítással egy időben és helyen megrendezett mérnökhallgatói csapatversenyen tizennyolc járműépítő csapat mérte össze tudását. A rendezvény remek lehetőséget adott a járműipari cégeknek, hogy tehetséges, nagy gyakorlati tapasztalalattal rendelkező mérnökökkel ismerkedjnek meg és gondoskodhassanak az utánpótlásról.

– A program kiváló lehetőséget ad arra, hogy a régió járműipari cégei bemutatkozzanak, és a fiatalok és remélhetőleg szüleik is megismerjék, milyen karrier utakkal kecsegtet a régió és az iparág – tette hozzá a rendezvény kezdeményezője, a Professio Klaszter elnöke, Horváth Szabolcs.

A verseny tartalmi kialakításáért, valamint lebonyolításáért a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ a felelős. A vetélkedés a csapatmunka, a kreativitás és a kommunikáció jegyében zajlik majd. A gyakorlati feladatok részben a Mobilis nagyeszközeihez, természettudományos kísérleteihez kapcsolódnak, részben pedig a részt vevő cégek által megfogalmazott feladatok.

– Háromféle feladatot vár majd a diákokra: lesz prezentációs rész, ami a kommunikációs készséget igényli, tervezünk a résztvevő cégekkel kapcsolatos járműipari ismereteket és általános természettudományos jártasságot tesztelő kvízt, és nem utolsósorban egy egész sor, kreativitást megmozgató, ügyességet igénylő gyakorlati feladattal is készülünk. Egy időben akár több feladat megoldása is zajlik, így a sikeres szereplés feltétele lehet a párhuzamosságok eredményes kezelése, az erőforrások hatékony megosztása.

Kiemelt Partnereink