Techtogether Egyetemi városrész épülne Szombathelyen

Egyetemi városrész épülne Szombathelyen

autopro.hu | 2015.01.21 10:17

Egyetemi városrész épülne Szombathelyen

Az Epcos volt belvárosi területe lesz a duális járműipari mérnökképzés fő bázisa. Városfejlesztési akcióterv segíti az új felsőoktatási környezet megyeszékhelybe integrálását. Kérdés: van-e rá pénz?

Hirdetés

Lendületesen halad előre a szombathelyi mérnökképzés előkészítése. Szükség is van rá, amennyiben tényleg be kívánják indítani idén ősszel az első tanévet duális képzésben. Hallgatóban nincs hiány, kimagasló túljelentkezés igazolja vissza a kezdeményezés szükségességét. Ki tudja, vajon hozzájárult-e az eredményhez, hogy a város vezetése ingyen mozizásra hívta 2014 decemberében a 11. és 12. osztályos fiatalokat.

Tanulni vágyók tehát már vannak, ipari szereplőkből eddig sem volt hiány, talán a szükséges pénz is rendelkezésre áll majd. Nem kell nagyon más, mint alkalmas – korszerű, a gyakorlatorientált képzést támogató – helyszín. Ezen dolgoznak épp gőzerővel a városvezetők, tervezőmérnökök. Az Epcos vállalat már kiköltözött az ipari területre, átadva a helyét a megújuló/újjászülető kampusznak.

Ilyennek álmodták meg a tervezők a leendő egyetemi városrészt (nyugat.hu)

A várhatóan több ütemben megvalósuló városrészfejlesztési akciótervben szerepel nem használt épüületek lebontása, sétány, parkolók kialakítása, meglévő épületek felújítása, átalakítása, valamint egy tornaterem és egy konferenciaközpont is. Később akár újabb laborépületet is felhúznának, bár ki tudja, meddig ér a takaró valójában.

Tervek mindenesetre vannak, munkaerőre is szükség van, szándékból sincs hiány. Egy biztos: finisbe ért a járműipari képzés elindítása, amennyiben valóban tartani akarják a kitűzött kezdési dátumot.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink