Techtogether A győri egyetemisták is rajthoz állnak a spanyol napelemes járműversenyen

A győri egyetemisták is rajthoz állnak a spanyol napelemes járműversenyen

autopro.hu | 2014.10.17 10:36

A győri egyetemisták is rajthoz állnak a spanyol napelemes járműversenyen

Negyedszer rendezik meg a Murcia Solar Race megmérettetést, amelyre már elutaztak a SZEnergy Team tagjai.

Hirdetés

A nemzetközi energiahatékonysági autóverseny programja október 17-én veszi kezdetét, amelyen idén 24 európai csapat méri össze tudását, kreativiását egymással.

A győri SZEnergy Team

- Ez a verseny jó lehetőség számunkra, hogy nemzetközi mezőnyben szerezzünk tapasztalatot és az eddigi fejlesztéseinket teszteljük. Ez az első olyan év, amikor a Shell Eco-marathon mellett egy másik nemzetközi versenyen is részt tudunk venni. Szurkoljatok nekünk! - üzenték induláskor a SZEnergy Team tagjai.

A spanyolországi Murcia városában rendezett technológiai verseny évek óta a Shell Eco-marathon Europe mintájára kerül megrendezésre. Utóbbi rendezvényen a SZEnergy csapata már több első és dobogós helyezést is elért Urban Concept kategóriában, ezért is vágtak neki az új megmérettetésnek SZElectricity elnevezésű napelemes segédtöltésű versenyjárművükkel, melyet 2013-ban fejlesztettek.

A SZEnergy csapata is részt vesz november elején az Autopro.hu által is szervezett Techtogether mérnökhallgatói kiállításon, konferencián és versenyen. A csapatot részletesen bemutató cikkünk itt olvasható.

Kiemelt Partnereink