Techtogether A fémipari képzést népszerűsíti az ipartestület

A fémipari képzést népszerűsíti az ipartestület

MTI | 2016.06.03 08:46

A fémipari képzést népszerűsíti az ipartestület

Pályaválasztási tanácsadó kiadványt készített az Országos Fémipari Ipartestület (OFI) az oktatás ismertségének növelésére.

Hirdetés

Egy ötven évvel ezelőtt megjelent szakmaismertetőt felhasználva készült a kiadvány, amelyben bemutatják a szakmák változását az azóta eltelt időben – közölte az OFI elnöke, Szűcs György. Hozzátette, hogy a kiadványt a visegrádi országok fémipari találkozójára időzítve adták ki. A cseh, szlovák és lengyel küldöttségeket két napos konferencia keretében látták vendégül Esztergomban.

Az OFI elnöke ismertette, hogy a pályaválasztási kiadvány részeként a kötetben megyénkénti bontásban közzétették a fémipari képzést folytató iskolák jegyzékét. Szűcs György elmondta, a közeljövőben meg kívánják vizsgálni, hogyan lehetne a fémiparosok körében egy termeltető, értékesítő szervezetet létrehozni. Ennek érdekében összegyűjtötték az 1955-ben alapított Kisipari Exportra Termeltető Iroda működésének dokumentumait, továbbá tanulmányozzák az olaszországi Bergamóban működő fémipari konzorcium működését.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink