Gyártók Újabb százmilliárdokat invesztál győri gyárába az Audi

Újabb százmilliárdokat invesztál győri gyárába az Audi

MTI/autopro.hu | 2015.06.25 10:00

Újabb százmilliárdokat invesztál győri gyárába az Audi

Bővül a motorfejlesztő központ, megduplázzák a logisztikai központ területét, de új modell érkezése nincs napirenden.

Hirdetés

- Vállalatunk a folyamatos fejlődés elve mentén évente továbbra is mintegy 350-400 millió eurót fordít az Audi Hungaria fejlesztésére - közölte szakportálunkkal Czechmeister Mónika. Annak nyomán fordultunk a győri autó- és motorgyár vállalati kommunikációs vezetőjéhez, hogy a Napi Gazdaság megírta: a következő években a cég évi átlagban 90-120 milliárd forintot költhet a győri gyár bővítésére.

Bővül a világ legnagyobb motorgyárának fejlesztési központja is

Az Audi Hungaria a jelenleg működő első logisztikai központnál is nagyobb, 66 ezer négyzetméteres raktárbázist épít, ennek a második központnak az építése jelenleg is zajlik. A gyár logisztika folyamatrendszerének átalakítása és bővítése a megnövekedett gyártási igények miatt szükséges. Új csarnokok épülnek, jelentősen bővül a logisztikai infrastruktúra.

Czechmesiter Mónika kérdésünkre jelezte: Stefan Knirsch, az Audi AG motorfejlesztési területért felelős vezetőjének távozása nincs hatással a győri gyár tevékenységére, a személyi változás nem befolyásolja a terveiket.

Június 25-én együttműködési megállapodást írtak alá a Magyar Tudományos Akadémia és a győri Széchenyi István Egyetem vezetőivel, amelynek mentén az MTA új kutatóközpontot alapít Győrben. A kutatások a jövő járműtechnológiáira, a hatékony, önvezérelt elektromos autók fejlesztésére irányulnak majd.

A gyártás és a fejlesztések mellett kutatás terén is erősítenek a négykarikások

A győri járműgyártó bővíti az Audi-iskolát is, amely 2017-ig oktatási központtá bővül, 25 osztály 650 diákja tanulhat majd ott.

Kiemelt Partnereink