Gyártósor Új Passatok százait zúzták be

Új Passatok százait zúzták be

Biró Csongor | 2014.10.31 11:11

Új Passatok százait zúzták be

Vadonatúj Volkswagen Passatok százait zúzták be az emdeni gyártósor robotjainak a hibája miatt. A Volkswagen nem nyilatkozik az esetről.

Hirdetés

Az Osfriesen Zeitung napilap rántotta le a leplet a problémáról, amikor címlapján arról írt, hogy nehezen indult be a nyolcadik generációs Volkswagen Passat gyártósora. A német óriás sietett a kocsi bemutatójával, így történhetett, hogy közel hétszáz robotot rosszul programoztak (a hegesztési pontok és varratok helyét illetően) be, így egyes karosszériaelemeket hibásan hegesztettek össze.

A teljes termelést nem kellett leállítani de néhány száz, egyes pletykák szerint 2200 elkészült Passat karosszériájának a zúzógép lett a sorsa. A Volkswagen emdeni gyárának szóvivője nem erősítette meg a lap információit, de azt elárulta, hogy vannak gyerekbetegségei a gyártásnak. A Passat novemberi piaci bevezetését nem fenyegeti veszély - tette hozzá. A gyártási hibának komoly személyi következményei vannak, a karosszériaüzem vezetőjét leváltották és a logisztikai igazgatót is idő előtt nyugdíjba küldték.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink