Gyártósor Így készül a Mercedes-Benz CLA Shooting Brake - fotók

Így készül a Mercedes-Benz CLA Shooting Brake - fotók

Biró Csongor | 2015.01.21 12:48

Így készül a Mercedes-Benz CLA Shooting Brake - fotók

A legújabb Mercedest születése pillanatában is megismerhettük. Lássuk hát, hogyan készül gondos kezek munkájával a magyar ipar kecskeméti bázisán.

Hirdetés

Három műszakban folyik a munka

A CLA sikertörténete egy ötajtóssal folytatódik. A Shooting Brake kialakítás az általa kínált variálhatósággal együtt többcélú felhasználást tesz lehetővé, anélkül, hogy csorbítaná a CLA formatervezésének művészi mivoltát.

A fényezett ajtókat leszerelik

A hátsó fejtér sokkal nagyobb, mint a négyajtós CLA esetében. 94,7 centiméteres értékével a fejtér 4 centivel magasabb, mint a testvérmodellben. A második sorba történő beülés szintén sokkal könnyebb.

Négyajtósból van a legtöbb a soron

A tágasabb tér a Shooting Brake egyik erőssége. A csomagtér mérete 495-től 1354 literig terjed (a hátsó ülések háttámlájának felső szintjéig pakolva, illetve ledöntött hátsó üléseknél a tetőig pakolva). Amennyiben a hátsó üléseket a meredekebb pozícióba állítják, a csomagtér mérete 595 literre növekszik, miközben továbbra is öt utas számára nyújt helyet az autó.

495 literes a csomagtér

A CLA Shooting Brake motorpalettája már bevezetéskor gazdag, két dízel és három benzines egységből áll. Az összes motor agilis menetteljesítményt, alacsony zajszintet és mérsékelt károsanyag-kibocsátást biztosít.

32 magyar beszállítója van a gyárnak

A 136 lóerős (100 kW) CLA 200 CDI végsebessége 215 km/h, a gyártó által közölt vegyes fogyasztási értéke 3,9 l/100 km.

Fő piaca Amerika

Mindegyik verzió esetében az alapfelszereltség része a start/stop funkció és mindegyik hajtáslánc megfelel az Euro 6-os norma előírásainak.

Panoráma üvegtetőt kapott a kombi

Az összkerékhajtás ugyancsak elérhető már a piaci startnál a CLA 250 4Matic és a CLA 250 SPORT 4Matic esetében (utóbbi dinamikusabb megjelenést, sportosabb motor-, gázpedál- és váltóhangolást, illetve motorhangot kap). Az összkerekes dízel változatok -a CLA 200 CDI 4MATIC és a CLA 220 CDI 4Matic- 2015 szeptemberében csatlakoznak a kínálathoz.

Eddig százezer CLA talált gazdára

Az új CLA Shooting Brake ötödik tagként csatlakozik a Mercedes-Benz kompakt autócsaládjához. Összesen 463 152 darab A-, B-, CLA- és GLA-osztályt - minden korábbinál több kompakt modellt értékesítettek világszerte 2014-ben.

Sorakoznak a fékfolyadék-tartályok

A Mercedes-Benz által gyártott kompakt autók több mint ötöde kerül Németországba, melyet Nagy-Britannia és Olaszország követ a piaci rangsorban.

Ellenőrzik a fényezést

Világszerte mintegy 900 000 Mercedes-Benz gépjármű van már a kompakt modellek új generációjából ügyfélkézben, beleértve 100 000 CLA modellt. A CLA Shooting Brake kizárólag a vállalat magyarországi gyárában, Kecskeméten készül.

Nem kaptunk választ arra a kérdésre, hogy mennyi idő alatt készül el egy Shooting Brake

A miniszterelnök már a harmadik Mercedest kormányozta

Helyükre kerülnek a csövek is

Több mint 300 ezer autó készült eddig Kecskeméten

További beruházások várhatók

Tetszett Orbánnak is az egyedi dizájn

Karosszériára vár a hajtáslánc

A futómű és a motor is a helyére kerül

Népszerű az összkerék-meghajtás

A hátsó futóműnek is megágyaztak

A Johnson Controlsnak külön csarnoka van a gyárban

Beépítik az üléseket

A kocsi orra külön érkezik

Utolsó simítások

Made in Kecskemét

Mindkét CLA kizárólag nálunk készül

Négyezren dolgoznak a gyárban

Búcsú a gyártósortól

Legelső útja rázós

Kiemelt Partnereink