Gyártósor Nem lesznek ember nélküli autógyárak

Nem lesznek ember nélküli autógyárak

autopro.hu | 2015.10.05 10:26

Nem lesznek ember nélküli autógyárak

A rugalmasság az egyik legfontosabb sikertényező Markus Schäfer, a Mercedes-Benz személyautók gyártásáért felelős termelési vezetője szerint. Ezért nem lehetnek soha emberek nélküli autógyárak.

Hirdetés

Sokak szerint az autógyárak jövője elképzelhető emberek nélkül. Pont ellenkezőleg: - A teljesen automatizált gyárak nem lesznek elég rugalmasak ahhoz, hogy megfeleljenek az individualizáció követelményeinek -, mondta Markus Schäfer, a Mercedes-Benz személyautók gyártásáért felelős termelési vezetője a 2015-ös Automobilwoche-kongresszuson Berlinben. Ehelyett szerinte az a fontos, hogy minél több együttműködés legyen az emberek és a robotok között. Ez a kooperáció a német foglalkoztatás jövője szempontjából is kulcskérdés szerinte.

Markus Schäfer: a robotok és az emberek együttműködése elengedhetetlen

Schäfer úgy véli a rugalmasság a központi tényező. Ez teszi lehetővé, hogy a különböző üzemek mielőbb reagálni tudjanak a piaci folyamatokra. Az egyre növekvő termékportfólió miatt ez egyre fontosabb.

Csökkenő termelési képesség

A jövőben még több különböző jármű érkezik majd. – Ez a növekedés kulcsa – mondja Schäfer. A korábbi struktúrában ez nem lett volna elképzelhető, meg kellett határozni azokat a prioritásokat, amelyek „megkülönböztetnek minket”. Közben jelentősen nőtt a termelési volumen is. Az elmúlt években világszinten 30 százalékkal nőtt a gyártott autók száma, miközben az alkalmazottak száma lényegében változatlan maradt. Ez visszaigazolja, hogy sikerült növelni a termelékenységet.

Az egész világot lefedő hálózat

Az elmúlt években átalakult a Daimler irányítása, teljesen egészében a termeléshez igazodik. Egyes funkciókat megszüntettek, a hierarchia egyszerűsödött és új komplex struktúrát kapott Schäfer szerint. A globális termelési hálózatok még nagyobb rugalmasságot tesznek lehetővé.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink