Gyártósor Nem győzi a munkát a Ford

Nem győzi a munkát a Ford

Biró Csongor | 2015.03.02 08:52

Nem győzi a munkát a Ford

A Ford a tervezettnél négyszázzal több dolgozót alkalmazott kanadai gyárában, hogy győzze teljesíteni az Edge SUV-ra leadott megrendeléseket.

Hirdetés

A frissített Edge szabadidő-autó a Toronto melletti ooakville-i összeszerelő üzemben készül, ahol 1400-an dolgoznak ezen a gyártósoron. Eredetileg ezer munkahely teremtését vállalta az amerikai óriás, cserébe a fél milliárd dolláros beruházás húsz százalékát állta az ontariói kormány. Míg mások állásokat szüntetnek meg az iparágban, a Ford bővít, egyetlen kanadai gyárában 4500-an dolgoznak. Ford Edge, Ford Flex és Lincoln MKT modelleket gyártanak, az Edge-dzsel közös alkatrészeket használó Lincoln MKX gyártása még az idén elkezdődik. Az Edge már az észak-amerikai kereskedésekben van, de hamarosan indul az exportja Nyugat-Európába (hozzánk is megérkezik) és Kínába.

Gyártják a kanadai Fordot

Az Edge gyártósorán új robotokat alkalmaznak, hogy szélzaj-csökkentő poliuretán bevonatot vigyenek fel az üvegfelületekre, hogy pontosabban szereljék fek az ajtókat és a motorfedeleket, valamint az illesztések tökéletesek legyenek. Újdonságként a Ford kanadai üzemében bevezette a 3D-s tisztasági technológiát, amely a szennyeződések minimalizálásával javítja a fényezési minőséget.

Kiemelt Partnereink