Gyártósor Motorgyárral hódítaná meg Indiát a Toyota

Motorgyárral hódítaná meg Indiát a Toyota

autopro.hu/G.I. | 2016.06.28 13:34

Motorgyárral hódítaná meg Indiát a Toyota

Új üzem nyílt az ázsiai országban, ahol 2,4 és 2,8 literes dízel erőforrások készülnek mostantól.

Hirdetés

Motorgyárat nyitott június 23-án Indiában a Toyota Industries Engine India (TIEI), amely a Kirloskar Systems (KSL) és a Toyota Industries Corporation (TICO) vegyesvállalata. Évente 108 ezer egység készülhet az új létesítményben. Az erőforrásokat az Innova Crysta manuális vagy automata váltóival szerelik fel.

India a világ hatodik legjelentősebb járműgyártója, az ország a dízel hajtáslánccal szerelt közlekedési eszközök kiemelkedő piaca. Az volt legalábbis mostanáig, ám a kormányzat jövőt illető törekvései változtathatnak a helyzeten.

A vegyesvállalat tagjai ennek ellenére eltökéltek, és nagy reményt fűznek gyár beindulásának a helyi és a teljes államot érintő pozitív gazdasági és munkaerő-piaci hatásaihoz.

Ami a termékeket illeti: a 2,4 literes 2GD-FTV kódjelű motor 47 százalékkal erősebb 13 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyaszt elődjénél, a 2KD szériánál. a 2,8 literes 1GD-FTV motor esetében a hatékonyság 71 százalékkal nő, a fogyasztás 7 százalékkal csökken.

A TIEI menedzsmentje ígéri: az új gyár tevékenysége kapcsán a minőség mellett a környezetre és a biztonságra is odafigyelnek, s kimagaslóan versenyképessé tennék az új létesítményt.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink