Gyártósor Lajtmann Zsolt: magyarországi szerszámgyárat fontolgat a Horn

Lajtmann Zsolt: magyarországi szerszámgyárat fontolgat a Horn

Pardavi Mariann | 2017.06.29 06:36

Lajtmann Zsolt: magyarországi szerszámgyárat fontolgat a Horn

A Paul Horn GmbH 1969 óta fejleszt és gyárt beszúró-, hosszeszterga- és horonymaró-szerszámokat, amelyek a piac élvonalában találhatók. Termékeik alkalmazási területei széleskörűek, az autóipartól és beszállítóiparától kezdve a gépgyártáson, a repülés- és űrhajózás-technikán, a hidraulikán/pneumatikán, az ékszeriparon keresztül az orvosi technikáig terjednek. A magyarországi viszonteladói képviselet értékesítési vezetőjével beszélgettünk.

Hirdetés

– Mintegy 80 országban van jelen a Horn viszonteladókon keresztül, és 8 országban tart fenn leányvállalatot, egyebek mellett Magyarországon is – mondta el Lajtmann Zsolt, a Horn cég dél-kelet-európai terület vezetője.

A vállalkozás gyökereiről szólva azt is hozzátette, családi garázsvállalkozásként indult a cég a németországi Tübingenben. A garázst ugyan kinőtte a vállalkozás, de a települést nem, azóta is ez a hely ad otthont a szerszámgyártónak.

Lajtmann Zsolt, a Horn dél-kelet-európai terület vezetője

– A magyarországi képviselet 2001-ben indult el, tevékenységünkkel széles területet fedünk le. Hozzánk tartoznak a román, a bolgár és a jugoszláv utódállamok piacai is. Partnerünk lehet minden olyan cég, amely forgácsolószerszámot használ. Termékeink segítségével akár környezetterhelő folyamatok is kiküszöbölhetőek, mint páldául a polírozás. Szerszámaink képesek rögtön krómozható felületet forgácsolni.

Az autóipartól és beszállítóiparától kezdve a gépgyártáson, a repülés- és űrhajózás-technikán, a hidraulikán/pneumatikán, az ékszeriparon keresztül az orvosi technikáig terjed a palettájuk. Az autóiparhoz köthető megrendeléseik közel 80 százalékát teszik ki az összes eladásnak. Lajtmann Zsolt érdekességként megemlítette, a Marson tevékenykedő robotizált űrjármű egy alkatrésze is egy jól csengő referenciája a cégnek.

A Horn németországi központja

A cég főként Tübingenben gyártja szerszámait, de készülnek termékek az USA-ban, Angliában, Franciaországban és Olaszországban is.

– Ha az árbevételünk a céloknak megfelelően alakul, akkor magyarországi gyártást is tervez a Horn. Jelenleg nyolc munkatárssal dolgozunk, ezzel a csapattal értünk el közel hárommillió eurós árbevételt. A filozófiánk az, hogy a profit 40 százalékát fejlesztésre fordítjuk, így fenntartva piacvezető szerepünket a forgácsoló szerszámok általunk gyártott szegmensében. A magyarországi beruházást 5 millió eurós árbevételhez tervezzük a a 2020-as évek elejére.

Kiemelt Partnereink