Gyártósor Hamarosan újraindulnak a japán autógyárak

Hamarosan újraindulnak a japán autógyárak

autopro.hu/B.B. | 2016.04.22 09:20

Hamarosan újraindulnak a japán autógyárak

A kényszerszünetre az április közepén történt földrengés miatt volt szükség, a Toyota az eset után tizenegy nappal folytatja a munkát.

Hirdetés

Legkésőbb április 25-én újra munkába áll a Toyota üzemeinek többsége a hónap közepén történt földrengés miatti leállás után. A teljes termelési rend április 28-án állhat helyre, amikor a Lexusokat készítő gyárak is megkezdik a termelést.

A Mitsubishi Motors szintén a gyártás mielőbbi megindításán dolgozik, a gyártó a tervek szerint április 22-én folytatja a munkát, írja az Automotive News.

A japán vállalatok az átlagosnál jobban felkészültek egy-egy természeti katasztrófára

Az április 14-én történt földrengés megmutatta, milyen sebezhetővé teszik az ipart a természeti katasztrófák, ugyanakkor arra is rávilágított, hogy a vállalatok milyen rugalmasan kezelik az ilyen szükséghelyzeteket. A 2011-es, fukushimai atomerőművet is érintő katasztrófa után a japán autógyártók vészhelyzeti terveket dolgoztak ki: az átalakított ellátási lánc és stratégiai raktározási rendszer a hasonló esetek gördülékenyebb kezelését szolgálják.

A világ legnagyobb autógyártója a nem tervezett szünet miatt 90 ezerrel kevesebb autót készít áprilisban, valamint előreláthatóan 458-641 millió dolláros plusz kiadást kénytelen elkönyvelni.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink